El Bloc Jove denuncia el procés de selecció de «La Dipu et beca»

Reis Gallego:  «No podem romandre callats davant la manipulació any rere any, en l’assignació de beques»

Des del BLOC JOVE XÀTIVA denuncien el procés de selecció dels becaris de ‘LA DIPU ET BECA’, tant les de juliol i agost com les noves 4 beques per als titulats desocupats. Després de realitzar un anàlisi exhaustiu de tots els becaris, titulacions que estan cursant i de veure a quins llocs han anat a recaure, des del BLOC JOVE assenyalen que «han sigut llocs creats a mida d’aquests».

«Tenim a estudiants de Graduat en Magisteri infantil per a la Biblioteca de Xàtiva, quan la titulació que es deuria d’haver requerit seria Graduat en Biblioteconomia; també trobem Graduats en Educació Infantil a la Casa de la Joventut, on la titulació més adient seria Graduat en Treball Social, Graduat en Educació Social, Animació Sociocultural o titulacions on realment la dinamització del jovent tinga la seua part formativa», recalquen des d’aquesta formació.

El grup recalca que a l’Arxiu Municipal i al Museu les dues persones que han realitzat la beca són estudiats de Comunicació Audiovisual, deixant en els suplents a gent amb el graduat en història o història de l’art, titulacions més adients. «A la Casa de la Cultura trobem que el becari està estudiant Disseny. Al Conservatori, el becari és d’Educació Social», diuen.

A més a més, troben un altra incongruència en la rama d’Educació, on les titulacions requerides han sigut Dret i Filologia Hispànica. «No ens quadra perquè als suplents, hi ha molta gent de Magisteri que es queda fora d’aquesta beca i sense cap puntuació. Per a Fira i Festes la seleccionada és una estudiant d’Història; Els seleccionats per a Seguretat Ciutadana (la policia) son estudiants d’Economia i Filologia Hispànica», afirmen.

Per a la rama de Benestar Social troben becats estudiants d’Història i Ciències Empresarials; «Per a Promoció Lingüística han valorat que una persona estudiant de Traducció i Interpretació sap més que, un altra de Filologia Catalana», destaquen.

Des del BLOC JOVE manifesten que «són lloc dissenyats per a la gent que és propera a l’equip de govern del nostre Ajuntament. Un any més, LA DIPU ET BECA no està oberta a tot el jovent Xativí, no juguem amb les mateixes cartes i per tant, no és un procés transparent i obert a totes i tots, unes beques que ixen dels nostres diners i que van dirigides, en teoria, cap a tots els i les estudiants de la nostra ciutat»

A més a més, el BLOC JOVE ha detectat que dues de les persones admeses en la nova convocatòria de LA DIPU ET BECA per a titulats desocupats, ja han gaudit de la beca de Juliol i Agost. «Aquest fet ens indigna molt. L’atur juvenil a la nostra ciutat és molt alt i més, quan de joves titulats estem parlant. Molta gent jove està marxant fora de Xàtiva per buscar-se un futur laboral que ací se li nega. Des del BLOC JOVE, no veiem just una repetició de beca quan hi ha gent suplent que encara no ha pogut gaudir-ne cap», afirmen.

Reis Gallego, secretària local del BLOC JOVE ha declarat: “volem fer una crida a totes i tots a lluitar per la igualtat, la transparència i el joc net en tot procés selectiu que estiga subvencionat amb diners públics, els diners de totes i tots. No podem romandre callats davant la manipulació any rere any, en l’assignació de beques. I devem de fer les reclamacions pertinents per a que ens indiquen per quins motius a uns sí i a altres no i així, veurem com van els endollismes al nostre Ajuntament.”

Un comentario sobre “El Bloc Jove denuncia el procés de selecció de «La Dipu et beca»”

  1. pel penultimultim paragraf es com si jo em queixara xq la policia el dia de la cavalcada de reis la paguem tots i jo no vaig mai a vorela… o pel desplegament de policia en actes fallers o similars i jo no soc faller, hasta ahi podriem arribar cuant vuigueu aporteu algo de bo mentre tant seguiu aixi q des del PSPV/PP ens riguem prou.

Los comentarios están cerrados.