El BLOC de Xàtiva enceta una campanya de recollida de signatures

colegio

La recollida de signatures a favor de l’escolarització de la població infantil de 0 a 3 anys i la creació d’una xarxa pública valenciana d’escoles infantils.

Garcia Terol: “Ens unim a la proposta de la Coalició Compromís per tal d’aconseguir l’aprovació d’una llei que garantisca un ensenyament públic, gratuït i de qualitat, com ja disposen altres comunitats autònomes”

El BLOC de Xàtiva ha anunciat que enceta una campanya de recollida de signatures a favor de la Iniciativa Legislativa Popular per tal d’aconseguir l’aprovació d’una llei que garantisca la plena escolarització de la població infantil de 0 a 3 anys i la creació d’una xarxa pública valenciana d’escoles infantils. Aquest dimarts 28 per la vesprada, els membres del col·lectiu recolliran signatures en l’Albereda, davant de l’edifici de l’Ajuntament, recollida que anirà seguida d’altres en diferents punts de la ciutat. L’objectiu és recollir a tot el País Valencià un total de 50 000 signatures per tal que, a l’hora de presentar la llei en les Corts, es veja que és una demanda de tota la societat valenciana. Per al secretari local del BLOC i regidor a l’Ajuntament, Joanjo Garcia Terol, “volem que tota la societat s’implique a l’hora de demanar la gratuïtat i la garantia d’oferta pública de places de 0 a 3 anys». Des del BLOC considerem que la societat actual no pot passar més temps amb parxes com el que vol posar l’equip de govern del PP de Xàtiva, cedint a baix preu sòl públic a empreses privades que, lògicament, el que busquen és guanyar diners i no el servei a la ciutadania que només pot ser garantit per la iniciativa pública. Per això la proposició de llei que portarem a les Corts planteja la creació d’una xarxa pública d’escoles infantils i que la Conselleria garantisca la plena atenció de la demanda d’escolarització de la població de 0 a 6 anys. No cal recordar que els xativins i xativines hem patit de forma especial la deixadesa de totes les administracions que ens han governat que no han creat mai una escola infantil pública a la nostra ciutat.”

El regidor nacionalista considera que “és necessari, més encara en aquests temps de crisi que afecta especialment a les famílies treballadores, que l’educació infantil de 0 a 3 anys siga gratuïta per a tots i totes, garantida per l’administració pública i de qualitat, amb les ràtios que recomanen els organismes internacionals i atesa per professionals amb la titulació adient. És necessari que ens posem al nivell d’altres comunitats autònomes, com el País Basc i Navarra, que ja tenen aquesta llei i que prioritzen les necessitats de la ciutadania a les ganes de lluir-se dels seus governants amb obres megalòmanes.”