El Bloc de Xàtiva afirma que el PP obliga als usuaris del conservatori a signar un document acceptant les taxes aprovades a l’últim ple

Suñer: “L’equip de govern del PP, en la seua línia habitual, vol coaccionar els usuaris i usuàries del conservatori amb la por per tal que accepten les noves taxes, que sap que no pot imposar legalment.”

Carta del ConservatoriLa portaveu del BLOC a l’ajuntament de Xàtiva, Cristina Suñer, ha fet conéixer que la direcció del Conservatori de Xàtiva està demanant a l’alumnat que signe una sol•licitud per tal d’acceptar les noves ‘tarifes’, aprovades en solitari pel PP en l’últim ple de l’Ajuntament, i que el BLOC va anunciar que impugnaria judicialment. En la sol•licitud, que ha sigut repartida amb l’amenaça de que qui no la signe pot perdre la plaça en el Conservatori, se li fa afirmar al signant que ‘en el seu dia va formalitzar preinscripció’ quan el que es va fer era una matrícula i que ‘és coneixedor de l’aprovació de les noves tarifes corresponents al curs escolar abans referit i a la seua entrada en vigor amb data octubre 2010 i que per tant seran d’aplicació a l’exercici escolar vigent’. Finalment se li fa sol•licitar que ‘se li accepte la ratificació de la seua sol•licitud de matriculació amb aplicació de les tarifes en vigor abans referides’, tot adobat d’un llenguatge jurídic i confús que fa que a la primera llegida l’usuari del Conservatori no entenga el que està llegint. A més s’ha de tindre en compte que el PP va parlar en el document que es va portar al ple per a l’aprovació inicial tant de ‘taxes’ com de ‘preu públic’, després va dir que només era un ‘preu públic’ i ara la sol•licitud repartida parla de ‘tarifes’, afegint més confusió.

La candidata a l’alcaldia de Xàtiva pel BLOC considera que “l’equip de govern del PP, en la seua línia habitual, vol coaccionar l’alumnat del conservatori amb la por de perdre la seua plaça, els fa creure que havien fet una preinscripció, quan era una matrícula, i intenta enganyar i manipular per tal d’aconseguir poder cobrar unes taxes que sap que no pot cobrar. Com hem dit repetidament des del BLOC, no poden cobrar unes taxes, tarifes o preu públic o com vullguen anomenar-les, si les aproven després de la matrícula, per això s’han inventat ara aquest ‘paperet’ per tal de legalitzar una actuació que saben que no és legal. Una vegada més, el PP actua, a més de amb improvisació i deixant de banda els interessos dels usuaris i usuàries del conservatori, utilitzant la por per aconseguir allò que volen. Quan han vist davant les nostres al•legacions que s’han equivocat volent canviar les taxes quan no tocava i que ho feien sense una justificació raonada, volen que siga l’alumnat qui ho accepte per tal de tindre les esquenes cobertes.”