El Bloc de Barxeta denúncia l’estat d’abandonament dels hivernacles municipals

Hivernacle de BarxetaBloc: «L’ajuntament no sap què fer amb els vivers«

El Bloc de Barxeta denuncia l’estat de deixadesa en el qual es troben les instal·lacions dels hivernacles municipals. Les instal·lacions es van construir per a dotar d’infraestructures als alumnes del Taller d’Ocupació de “Viverisme” que durant dos anys, 2009 i 2010; es va impartir a Barxeta per a persones desocupades, amb l’auspici de la Mancomunitat de Municipis La Costera-La Canal i el Servef.

L’Ajuntament va realitzar una forta inversió per a construir els hivernacles en uns terrenys de propietat municipal just al costat de l’ecoparc i els va dotar del material corresponent. Durant els dos anys de vigència del Taller d’Ocupació, les instal·lacions van ser ocupades pels alumnes i desenvolupaven la seua tasca. Però des del passat mes de desembre que va finalitzar el Taller d’Ocupació, per les instal·lacions ja no ha aparegut ningú i a mesura que passa el tems, va deteriorant-se.

Al darrer plenari ordinari, recentment celebrat, els regidors del Bloc van preguntar a l’equip de govern, el què pensaven fer dels nombrosos vivers de pi i carrasca i de plantes que hi havien als hivernacles municipals i la resposta va ser que no sabien ben bé què fer d’ells. El Bloc va proposar realitzar una jornada lúdica-festiva i aprofitant el dia de l’arbre, efectuar una reforestació amb pins i carrasques a les serres cremades de les rodalies del poble.

Ha passat el dia de l’arbre i no han fet res i encara no saben què fer; la qüestió és que a mesura que passa el temps, l’estat de degradació dels hivernacles i dels vivers augmenta i fins i tot les últimes gelades i els robatoris estan acabant amb totes les existències.

Una vegada més, l’equip de govern d’Esquerra Unida de Barxeta, mostra la seua inoperància i la seua incapacitat manifesta per tal de trobar una solució a aquest problema i topen una vegada més amb la crítica política per part dels regidors del Bloc, l’únic grup que realitza una veritable llavor d’oposició a l’Ajuntament de Barxeta, governat per Esquerra Unida amb el vistiplau del PP.