El BLOC creu que Rus intenta enganyar la ciutadania amb els estatuts de la Mancomunitat

La portaveu del BLOC a l’ajuntament de Xàtiva, Cristina Suñer, ha acusat Rus de mentir en el passat ple quan va dir que els estatuts de la mancomunitat de la Costera – la Canal eren igual que els d’altres mancomunitats de comarques veïnes, com la Ribera o la Safor.
En aquest ple, el PP va aprovar en solitari els estatuts amb el vot en contra de tota l’oposició i des del BLOC es va demanar que la reforma dels estatuts els fera més democràtics, de manera que totes les forces polítiques de la comarca tingueren representació proporcionalment als seus vots, i així es pogueren prendre les decisions de forma consensuada i escoltant la veu de tots els sectors.

Suñer ha recordat que:

Els estatuts d’altres mancomunitats com la Safor, la Ribera Alta i la Ribera Baixa recullen una representació de cada població en funció dels seus habitants i segons la composició del consistori, amb aplicació de la llei d’Hont, per la qual cosa l’assemblea de la mancomunitat està composta per diferents grups polítics que són els que poden proposar el president o presidenta. Sembla que Rus no s’ha llegit aquests estatuts, perquè els que el PP proposa per a la nostra comarca li donen tot el poder de vot a l’alcalde de cada municipi, al qual se li ha fet acompanyar d’un vocal tan sols per a que puga anar Parra i siga elegit president, que de moment ho és de forma il·legal perquè els anteriors estatuts només contemplaven que un alcalde o alcaldessa fora president o presidenta.

La regidora nacionalista creu que :

L’obsessió del PP de controlar la mancomunitat, que hauria de ser un lloc de consens i diàleg, pot portar al fracàs aquests estatuts, de la mateixa forma que fins ara ha fet que siga una de les mancomunitats que menys activitat té, entre altres coses perquè no és un fòrum de diàleg i perquè el PP ha volgut imposar la seua visió fent-la inoperant en molts temes com la gestió dels residus. La manca de representació es veu clara quan el BLOC, que té onze regidors i regidores a la nostra comarca no hi té cap representació.