Els regidors Rebeca Torró i Manuel Ruiz demanen una reunió perquè des de l’ens provincial aclarisquen “què és el que pensen fer”
L’Ajuntament d’Ontinyent ha rebut dos informes de la Diputació de València, amb quinze dies de diferència entre sí, que es contradiuen al voltant de la situació de l’accesibilitat del projecte de «estabilització de talussos del marge dret del riu Clariano», que es va inaugurar en març de 2011 per part del president de l’ens provincial, Alfonso Rus. Tal com recordava la regidora de Territori, Rebeca Torró, “aquest accés, inaugurat poc abans de les eleccions municipals amb clar afany electoralista, era inaccesible per als ciutadans amb mobilitat reduïda, amb el que no sols es va incomplir la llei, sinó que es va faltar al respecte a estes persones”.
Arran de la difusió als mitjans que va tenir l’assumpte, i d’adonar-se’n que l’obra havia estat un error, el portaveu del Grup Socialista a la Diputació, Rafael Rubio, va demanar una solució tècnica per fer accesible aquesta obra. Aquesta moció va ser aprovada per la totalitat dels grups a la Diputació, inclòs el propi PP, “però com ha fet el Partit Popular en tantes altres ocasions, va oblidar aquesta petició en un calaix”, assenyala el regidor de Serveis Socials, Manuel Ruiz, qui recorda que la diputada d’EU Rosa López, va fer el passat mes de novembre una pregunta respecte a aquest assumpte al President de la Diputació, Alfonso Rus.
Tal com apunta Manuel Ruiz, a la seua resposta “Rus venia a dir que no se’n recordava i que anava a demanar un informe al voltant de la possibilitat de l’accesibilitat d’aquesta obra”, sent la sorpresa quan va arribar un informe a l’Ajuntament d’Ontinyent, amb data de 24 de gener de 2012, “al qual es deia Que era pràcticament impossible executar l’accesibilitat pel desnivell que hi ha a la zona”, assenyala el regidor. Aquesta sorpresa, continua Manuel Ruiz, encara es va fer més gran quan unes setmanes després va arribar un altre informe, amb data de 9 de febrer de 2012, “que ens deia que sí que es possible fer l’obra accesible amb una plataforma elevadora, i que aquesta costaria uns 30.000 euros”. En vista d’aquesta contradicció, tots dos regidors van a demanar una reunió amb el Diputat d’Infrastructures o el propi President de la Diputació “perquè ens explique exactament per què sens va dir que no i després que sí, i per què si l’obra es pot veritablement fer accesible, per quina raó no es va tenir en compte inicialment quan es va elaborar el projecte. Que ens aclarisquen què es el que pensen fer”, assenyalen Ruiz i Torró.