El premi impulsat per la Fundació Campus Ontinyent es centrarà més en el territori valencià per a consolidar-se com a referència en la matèria
Els guardonats amb el Jaume I d’Economia Àlvaro Cuervo i Vicente Salas (catedràtics a les Universitats Complutense i de Saragossa) formaran part del jurat del XI Premi Juan José Renau Piqueras, que impulsa la Fundació Universitària Campus Ontinyent.
Cuervo i Salas, junt a la la Catedràtica Martina Menguzzato (vídua de Juan José Renau), el Director de Caixa Ontinyent, Vicent Penadés; el Degà de la Facultat d’Economia, Vicent Soler, conformen un jurat “de gran qualitat, el que garanteix que el premi també serà el de major qualitat”, tal com explicava el Vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València (UV) Jorge Hermosilla, en l’acte de presentació d’un guardó que enguany buscarà centrar-se més en el territori valencià per a consolidar-se com a referència en la matèria en aquest àmbit.
L’alcalde d’Ontinyent i President de la Fundació, Jorge Rodríguez, destacava que el premi “suposa una gran oportunitat no sols per la seua dotació econòmica (5.000 euros), sinó també pel seu prestigi”. El primer edil incidia en què la investigació, representada en premis com el “Juan José Renau” d’Economia i “La Balarma” en Educació, suposa “el tercer pilar d’una ciutat universitària com la nostra, junt a la formació acadèmica i les titulacions, que anem a seguir treballant per ampliar, i de les activitats paral·leles i programes com Unisocietat, Ociversitari o la Universitat d’Hivern, entre molts altres”.
El premi que pretén contribuir al progrés del coneixement de la realitat econòmic-empresarial, es convoca en record del degà d’Econòmiques Juan José Renau, un dels màxims valedors per a la implantació del Campus Universitari d’Ontinyent. Segons les bases, els treballs presentats hauran de versar sobre aspectes directament relacionats amb la creació, el funcionament o el desenvolupament de l’empresa i representar una aportació al coneixement científic d’aquesta realitat. En la valoració del jurat es tindrà en compte, a més de la qualitat i el rigor científic de la investigació, l’aplicabilitat del treball, així com la seua utilitat per a millorar la direcció d’empreses, molt especialment d’aquelles que conformen el teixit empresarial en l’entorn territorial valencià.
El veredicte del jurat es farà públic durant la segona quincena de desembre de 2015 i els premis es lliuraran en un acte públic. El Premi estarà dotat de 5.000 euros, i el treball premiat podrà ser publicat per la Fundació Universitària si ho creu oportú, durant el termini màxim d’un any a partir de la data de lliurament del premi. Jorge Hermosilla explicava que “fins ara sols s’ha publicat un dels 10 treballs guanyadors, el de la primera edició, que va fer Josep Pla Barber, que ha estat el més centrat al nostre territori. Esperem que els treballs que es presenten enguany tinguen també eixa component, perquè va a valorar-se i sense dubte serà clau a l’hora de valorar la seua posterior publicació”, explicava.
Els treballs hauran de lliurar-se abans del 31 d’octubre a la seu la Fundació Universitària Campus Ontinyent, al carrer Gomis, 3 d’Ontinyent; on també es pot sol·licitar més informació, així com en el correu electrònic fuva@fuva.es o en el telèfon 96 291 91 29.