Desi Mahiques: Rectificar és de savis, pregue que s’escolte als milers de veïns de La Costera i La Canal i s’avance cap a la comarcalització en la gestió de residus

desi_mahiquesDesi Mahiques regidora del Bloc Nacionalista Valencià de Barxeta i representant de l’Ajuntament en el Consorci del Pla Zonal de Residus de les Zones X, XI, XII, Àrea de Gestió 2 va votar en contra de la instal·lació del macroabocador en Llanera, en l’Assemblea del Consorci celebrada a Gandia el passat dilluns 27 de juliol.

La regidora nacionalista de Barxeta, també membre de la Comissió de Govern del Consorci, va justificar la seua negativa a la ubicació de l’abocador a Llanera: “Vistes les protestes de l’entorn de Moixent i Llanera que estan produint-se des de principi d’any, cal replantejar-se el concepte de construir una sola planta de tractament i abocador associat per a les cinc comarques del Consorci. Calen més plantes de tractament i abocadors amb les màximes garanties, que siguen pròxims als nuclis de més població”.

La regidora va desgranar la proposta que sempre havia defensat el Bloc a nivell de País; la instal·lació d’abocadors d’àmbit comarcal, doncs un dels requisits del sistema plantejat era que l’abocador havia d’estar prop del lloc on es generen els residus. Amb aquesta decisió, el desgavell es tal que, tot el fem generat a La Safor (182.516 habitants a data de 01-01-2009), al qual cal sumar-li els 150.000 estiuejants a les platges la Safor; camió a camió, caldrà transportar-lo a Llanera.

La regidora va finalitzar: “Rectificar és de savis, pregue que s’escolte als milers de veïns de La Costera i La Canal que hui s’han desplaçat fins Gandia i s’avance cap a la comarcalització en la gestió de residus”.

La regidora nacionalista, recordava el cas de l’abocador que en 1997, ens volia instal·lar a Barxeta, l’equip de govern d’Esquerra Unida encapçalat pel seu alcalde Vicent Antoni Giner. En aquella ocasió, la fortíssima contestació local i comarcal, li van fer desistir en el seu intent de dur el fem a Barxeta.

D’aquesta forma, Barxeta (BLOC) junt a Anna, Canals, Estubeny, La Granja de la Costera i Torrella (PSPV-PSOE); amb el digníssim representant de Rafelcofer (La Safor) també del PSPV-PSOE votaren en contra de l’abocador de Llanera.

Curiosament, que no sorprenentment; tots els representants del demés pobles de La Costera, tots ells del Partido Popular, votaren a favor de l’abocador de Llanera.