De 10 policies locals que tenia la Pobla Llarga, sols queden 6

El PSPV-PSOE denuncia la retallada d’un 40% en la plantilla de la policia local
De 10 policies locals que tenia la Pobla Llarga, sols queden 6, després que l’equip de Govern del Partit Popular haja cessat 4 policies interins. El Grup Municipal Socialista demana a l’alcalde, Rafael Soler, que oferisca una explicació.

Des de mitjans de setembre, l’alcalde, Rafael Soler, ha estat preparant aquest colp a la Policia Local. La pregunta és: per què?

La plantilla aprovada al pressupost de 2011, amb els vots a favor del PP, consta de 10 agents i un Oficial en cap. La FEMP recomana l’existència de 1,5 a 1,8 policies per cada 1000 habitants, de manera que la Pobla Llarga, amb 4800 habitants, es queda ara per baix d’estes xifres.

Actualment, es realitzen a La Pobla Llarga més de 16.000 serveis a l’any, però amb la reducció de la plantilla d’agents en un 40% es pot calcular fàcilment que es deixaran de realitzar més de 6.000 actuacions per la falta de personal.

La tasca policial, per contra, es fa cada dia més necessària. Actualment, cada diumenge s’organitza a La Pobla l’anomenat Merca Ribera, on es calcula una afluència d’unes 3.000 persones cada cap de setmana. Amb la reducció de la plantilla policial es més que difícil que es puga vetlar per la seguretat de totes estes persones. El passat diumenge, sense anar més lluny, es van poder vore cotxes aparcats damunt de les rodones d’accés al poble, posant en perill la circulació.

El Grup Municipal Socialista va preguntar a l’alcalde sobre les raons de la reducció de plantilla el passat 27 d’octubre, però a hores d’ara no s’ha rebut cap resposta. Segons manifesta la portaveu socialista, Neus Garrigues, “vegem una clara intenció d’amagar aquesta decisió totalment desafortunada i assenyalem a Rafael Soler com el màxim responsable del que puga passar al nostre poble per falta d’efectius policials”.

L’equip de Govern ha de donar explicacions al poble sobre el motiu d’esta retallada. Es necessària una explicació sobre com queda l’estructura de la plantilla després de retallar-la en un 40% i sobre com es cobriran d’ara endavant els torns de cap de setmana i el servei nocturn.

Un comentario sobre “De 10 policies locals que tenia la Pobla Llarga, sols queden 6”

  1. A la Pobla passen coses inexplicables. Es malgasten diners peatonalitzan uns carrers en contra de la opinió dels veïns, es col·loquen uns parquimetros que no fan falta, y es retallen serveis com ara la policia municipal, clar que si ya era impossible trobar-los quan feien falta, ara no se que passarà.

Los comentarios están cerrados.