David Carboneras exposa les seves escultures a Montesa

L’exposició es pot contemplar a la Sala d’exposicions de l’Ajuntament

La Sala d’exposicions de l’Ajuntament de Montesa acull̀ l’exposició d’escultura “Visions Velludes” de David Carboneras. A partir de recursos de l’escultura clàssica com la representació del cos humà, les escenes amb contingut narratiu o la policromia, l’escultor David Carboneras introdueix al públic en un món oníric i surrealista.

L’exposició planteja qüestions com l’animalitat humana, oculta baix una aparent pàtina d’éssers aculturitzats i refinats. La violència soterrada o continguda, està a punt d’esclatar en els moments en que les accions s’han congelat per a ser representades. “Hi ha, potser, en eixa aturada temporal que tota escultura conté, els rastres del nostre passat biològic, que en realitat també són el nostre present”, afirmen des de l’organització.

“El pèl com a metàfora i encarnació d’este fet, és potser, el leit motiv més poderós de tota la mostra. El pèl com a símbol atàvic. El pèl com a representació de la bestialitat i la violència que en comporta. El pèl com a cobertura, no tant protectora com a màscara primigènia. El pèl com a símbol de les nostres debilitats. El pèl com a sexe. És el pèl un dels atributs exclusius del mamífers, els animals de sang calenta. La mateixa calentor de la sang en permet tant relaxar-mos com encol·leritzar-mos”, recalquen.

És doncs, el treball de David Carboneras una reflexió feta carn, plena de contradiccions i interrogants oberts, que dificilment provocarà la indiferència dels espectadors.

David Carboneras ha tocat disciplines en apariència tan dispars com l’escenografia teatral, la música -amb el seu conjunt Ovidi Twins ab tres discos editats-, l’edició de revistes infantils, la construcció de falles o el massatge terapèutic Shiatzu Zen. Amb Visions Velludes s’estrena públicament en el món de l’escultura, després d’acabar els seus estudis de Belles Arts.