Cristina Roca es troba contenta i satisfeta i espera tindre uns dies replets de sorpreses

Entrevistem a la Reina de la Fira. La jove destaca que enguany podrà conéixer a fons aquesta festa

Redacción PdX

Cristina Roca és una jove que desprén simpatia, tendresa i molt d’encant i enguany aprofitarà cada segon de la festa més gran de Xàtiva. La Reina de la Fira d’Agost 2013 assegura que es troba “il·lusionada, contenta i satisfeta” per aquest important càrrec que ja desenvolupa. Té 25 anys, finalitza ara un cicle superior de Turisme i segurament el pròxim any començarà els estudis d’Història de l’Art.

¿Per què et decidires a presentar-te a Reina?
Quan era molt menuda ja m’agradava moltíssim la Fira i especialment ser Reina em feia molta il.lusió. Ara per fi podré gaudir d’aquest càrrec i representar a la ciutat en aquesta festa tan rellevant. Vaig ser jo la que em vaig decidir a presentar la candidatura i tota la gent que m’envolta em va donar el seu suport.

¿Com va rebre la teua família i amics aquesta notícia?
A tots els va semblar molt bé, perquè tots saben que era un somni per a mi. A més, la felicitat és doble perquè la meua germana Mercedes és una de les meues Dames d’Honor i podré viure també al seu costat aquests moments.

¿Què sentires en el moment que t’ho comunicaren?
Van ser uns instants especials, s’havia complit el meu propòsit, el que tant desitjava des de feia tants anys. Vaig sentir moltes sensacions al mateix moment, il.lusió, felicitat, també una mica de nervis perquè no sabia realment tot el que em venia damunt.

¿Com vas escollir les teues Dames?
Totes elles són molt especials per a mi, ens portem molt bé i ho passarem genial. Com ja he dit la meua germana m’acompanyarà també en aquesta aventura.

¿Quin és l’esdeveniment de la Fira que més t’agrada?
És difícil escollir un d’ells, destacaria els concerts, és on millor m’ho passe.

¿Com esperes la Nit de la Inauguració?
La nit del meu nomenament oficial és un dels actes que espere amb més ganes. És el moment més esperat, quan comença tot, supose que estaré molt nerviosa però també molt contenta pels dies que m’esperaran al davant.

¿Què opines de les actuacions musicals i concerts de Fira?
Crec que la programació musical és molt bona i s’adequa a totes les edats i gustos. Enguany, cal destacar el concert de Juan Magan i Carlos Jean, de segur serà tot un èxit i agradarà als ciutadans.

En aquesta edició festiva s’han introduït novetats, en la nit de paelles hi haurà concursos i també s’ha programat un concurs de doma clàssica, ¿penses que aquestes incorporacions són bones per a la Fira?

Clar que sí, crec que és molt adequat innovar i introduir coses noves que puguen atraure cada vegada més visitants i turistes.

¿Hi ha aspectes de la Fira que encara no coneixes?

Sí, no he anat mai a la Fira del Bestiar, per això, crec que durant aquesta Fira podré visitar aquest recinte. Ser Reina em permetrà conéixer a fons aquesta festa i així poder gaudir de tots els aspectes lúdics, culturals i festius d’aquesta celebració.

¿Com recordes la fira quan eres menuda?
Tinc uns records molt bonics, recorde passejar i recórrer la Fira de dalt a baix, vorer a la gent comprant a les paradetes, i sobretot muntar a les atraccions.