Concentració pacífica hui divendres 7 a les 20:00 a l’estació de l’Alcúdia de Crespins

soterramentEn els darrers quinze díes a L’Alcúdia de Crespins s’han produït diverses reunions per iniciativa d’alguns veïns d’aquesta població, indignats per les notícies que arribaven sobre els plans que el Ministeri de Foment i Adif preveuen a aquesta població. Aquestos plans consisteixen en un desdoblament de les vies, per tal d’assolir el trànsit de mercaderies, regionals i tot aquell tren que no siga alta velocitat, i com a conseqüència d’aquest desdoblament i augment del trànsit ferroviari es produïria un tall definitiu del pas a nivell, amb la construcció d’un mur a cada banda de les vies del tren, quedant la població de l’Alcúdia de Crespins dividida en dues parts, només accesible a peu per un pas subterrani, o en vehicle tenint que pegar la volta per Villadela o pel camp de futbol de Canals.

Fruït d’aquestes reunions i del desgavell que volen organitzar Adif i Foment s’ha creat la «Plataforma Pro Soterrament de les vies del tren a l’Alcúdia de Crespins«, amb l’objectiu de paralitzar aquesta destrucció i demanar el soterrament de les vies, com a única solució possible per tal de mantenir el poble unit, comunicat i lliure de sorolls i vibracions. Per a aconseguir-ho s’ha iniciat una campanya d’arreplegada de signatures, comptabilitzant-se en aquestos moments al voltant de 4.000.

Dimarts de matí, a l’ajuntament de l’Alcúdia de Crespins va haver una reunió dels portaveus dels 3 grups polítics amb tècnics d’Adif, reunió a la qual van assistir membres de la Plataforma. Els tècnics van exposar el que anaven a fer, sense contemplar en cap moment l’opció del soterrament de les vies, plantejant que açò ja estava aprovat, que no era decisió d’ells i que anava a fer-se en breu. Més en concret, la licitació de les obres del tram Xàtiva-l’Alcúdia tindrà lloc el 8 de juny.

La mateixa nit va tindre lloc a la Casa de la Cultura de la població una reunió veïnal, amb una assistència d’unes 300 persones, d’on va sorgir la iniciativa popular de fer una concentració pacífica el divendres 7 a les 20:00 a l’estació de l’Alcúdia de Crespins, concentració a la que es sumarà la plataforma, per tal de que ens vegen, de que ens senten, de que s’assabenten de que no estem d’acord, de que no estem disposats a que ens trenquen el poble en dos, de que volem viure en pau, sense sorolls ni vibracions i de que no anem a permetre la barbaritat que volen fer.