Comunicat de premsa de Xateba

Davant les últimes propostes del ministre de Justícia Sr Gallardón en relació a les modificacions en la Llei de Salut Reproductiva, XatebaAssociació per la Igualtat i contra la Violència de Gènere– vol manifestar públicament la seua radical disconformitat amb aquestes intencions. I no és perquè l’avortament ens semble la millor solució per a un gravíssim problema que afecta les joves, sinó perquè entenem que si es produeix un embaràs indesitjat, és la decisió de les dones l’única que s’ha de tenir en compte.

Estem convençudes que la prioritat és la prevenció, garantint una educació sexual suficient i rigorosa, però un cop plantejat el conflicte, creiem que ningú ha de fer prevaler la seva opinió sobre la dona que és qui ha d’assumir la decisió i la responsabilitat. Adultes per treballar , per anar a presó o sotmetre’s a una cirurgia, però eternes menors d’edat per prendre decisions transcendentals sobre el nostre propi cos. Qualsevol imposició o limitació d’aquest dret no és més que una indicació evident de la falta de respecte a l’autonomia de les dones i de la convicció d’alguns representants polítics del seu dret a imposar la seva ideologia sobre la salut reproductiva.

El qüestionament de l’ús de «la píndola del dia de després» mereix també el nostre total rebuig ja que, partint del fet que no s’ha de convertir de cap manera en un mètode contraceptiu habitual, la veritat és que la liberalització del seu ús ha rebaixat de forma considerable el nombre d’avortaments, que són efectivament l’última opció a què cap dona desitjaria tenir que recórrer.

El Partit Popular ens està fent retrocedir 30 anys, als anys foscos quan les dones que així ho decidien viatjaven a l’estranger, si els seus mitjans els ho permetien, o s’havien de sotmetre en cas contrari, a intervencions sense garanties i sense condicions. Diferents opcions en funció del nivell econòmic, una injusta realitat a la qual ens neguem a tornar.

Xateba-Associació per la Igualtat i contra la Violència de Gènere-