COMPROMÍS Xàtiva qüestiona el pressupost de Nits al Castell

Garcia Terol: “és vergonyós que coste més la gestió que les actuacions ”


El regidor de COMPROMÍS Xàtiva, Joanjo Garcia Terol, que la setmana passada va qüestionar que la direcció artística del Festival ‘Nits al Castell’ costara 12.100 ha recordat que aquest dissabte continua amb l’actuació més cara de les contractades, l’actuació de Luz Casal, “que ens costa a la ciutadania, IVA inclòs, 39.930 euros, amb la que sembla que Rus vol dir adéu a les seues festes semiprivades al castell, doncs, l’any que ve, en juliol, ell no serà alcalde.” Hem de recordar que només s’espera recatar 11.000 euros per les entrades, per la qual cosa ni tan sols es cobreixen amb entrades les despeses de la tercera part d’una de les actuacions, “i hem de pagar entre totes i tots les entrades regalades per Rus.” segons l’opinió del regidor de Compromís.

Garcia Terol també ha qüestionat el pressupost: “una altra vegada les despeses de gestió del festival es disparen i demostren el balafiament destrellatat de diners públics.” El regidor ha recordat que en 2012 i 2013 els pressupostos van ser de 96.000 i 104.000 euros respectivament, per la qual cosa enguany s’ha produït un increment del 50% que no pot ser degut només al fet que l’actuació de Luz Casal siga una de les més cares contractades en la història del festival.

El regidor de la coalició valencianista, d’esquerres i ecologista ha recordat : “si tenim en compte les tarifes dels artistes, el ja esmentat de Luz Casal de 39.930 euros, més els 3.000 euros pressupostats per l’actuació de La Nova i Botifarra i els 4.000 de l’actuació de la Vella i afegim els 14.883 euros (IVA inclós) de l’actuació de Farruquito, on estan la resta de diners del pressupost, fins a 148.000 euros?” Segóns Garcia Terol,  cal recordar que en el pressupost es destinen, a més dels 12.100 euros de direcció tècnica, uns 74.000 euros a diverses qüestions tècniques, molt difícils de justificar quan en els festivals dels últims anys no han superat els 50.000, així i tot, difícils de justificar, “encara que és molt difícil d’aclarir a què es destinen els diners cada any, doncs el pressupost mostra apartats diferents cada any, fusiona de vegades la direcció artística amb els espectacles i posa preu diversos a la mateixa, la qual cosa genera dubtes sobre on van a parar realment els diners.”

Des de COMPROMÍS han fet saber que han demanat aclariments d’aquests comptes i informació sobre els diferents contractes realitzats. Garcia Terol ha conclòs: “el vergonyós és que donada la situació actual l’ajuntament es gaste en una festa privada aquestes quantitats, més si costa més la gestió que les actuacions. Una gestió que per altra banda podria fer-se des de Turisme on tenim una regidora a temps complet que cobra dedicació exclusiva.”

2 comentarios sobre “COMPROMÍS Xàtiva qüestiona el pressupost de Nits al Castell”

  1. I sempre criticant-ho tot. Només m’agradaria que eixireu per vore com ho farieu vosaltres. O no s’omplirieu les butxaques com fan tots? No tinc referencia per cap agrupació política, però ja estic fart de que només es dediqueu a criticar-ho tot.

  2. Considero que una de las funciones de la oposición es criticar además de informar de aquello que el gobierno no da a conocer a los contribuyentes. Realmente no sabemos cómo lo harían ellos pero realmente es vegonzoso el presupuesto revelado a fiestas privadas de los peperos mientras en Xàtiva hay familias enteras sin recursos, ellos se gastan en ver una cantante en exclusiva lo que supondria que comieran todos los días. Vergonzoso solo no…también me irrita.

Los comentarios están cerrados.