Compromís vigilarà la posada en marxa del reglament i registre de regals

El ple de l’Ajuntament de Xàtiva va aprovar, a proposta de Compromís, instar a l’alcalde que en un mes done les instruccions per a posar en marxa el registre de regals

Després de l’aprovació de la proposta de Compromís en el ple, des d’aquest grup s’ha insistit en què vigilaran el seu compliment per tal que no ocòrrega com fa dos anys i mig, quan es va aprovar també la proposta de Compromís però no es va posar en marxa ni el registre ni es va iniciar l’expedient per a crear un reglament. En el ple tots els grups es van mostrar partidaris d’aquesta posada en marxa i des de l’oposició es va retraure a l’equip de govern que no s’haguera fet fins ara. Rus, en el seu estil habitual, va fugir de la seua responsabilitat traslladant-la als funcionaris, cosa que des de Compromís consideren «una mostra més que l’alcalde ni està present en el dia a dia de la problemàtica de la ciutat ni té iniciativa per a que aquesta funcione llevat de les seues ocurrències electoralistes».

El regidor de COMPROMÍS a l’Ajuntament de Xàtiva, Joanjo Garcia Terol ha declarat que «el retard en posar en marxa el registre dóna compte com el PP no té cap interés en la transparència de les institucions públiques i que no es consideren servidors públics, sinó com els que s’han de servir d’allò públic, com han estat fent els últims anys allí on han governat». Ha remarcat també que en moltes institucions com ajuntaments, ja existeixen reglaments de regals i no han esperat a que hi haguera una ordre superior per a aprovar-lo, com s’ha excusat fins ara el PP xativí.

Garcia Terol considera que «és una necessitat deixar clar que qualsevol obsequi que reba un representant d’una institució pública com és l’Ajuntament, el rep com a càrrec públic, i per tant no li pertany, sinó que pertany a la institució». I ha reiterat que presentaran a la comissió de règim interior la proposta de reglament que ells consideren que ha de regir tots els obsequis de tot tipus i totes les atencions que puguen rebre els representants de l’Ajuntament. Aquest reglament es basarà en el principi que tot allò que es reba pertany a la institució, que un representant públic no pot rebre atencions que puguen donar a equívoc per part de particulars i s’ha de negar a aquelles de caràcter públic que suposen un balafiament dels diners que paguen amb els seus impostos totes les ciutadanes i ciutadans.

Garcia Terol ha considerat finalment «que compliment escrupolós d’una ètica clara en els servidors públics és un dels fonaments de la regeneració democràtica que s’ha de produir en les institucions públiques».