Compromís proposa eliminar les corregudes de bous de la Fira

Des del grup entenen que «a la Xàtiva del segle XXI no hi ha lloc per a este tipus d’espectacles»

Des de Compromís per Xàtiva entenen que el que la societat xativina va expressar a les urnes és un desig de canvi en el model de gestió i en les polítiques municipals. En esta nova etapa que comença, per tant, «volem emprendre accions que dignifiquen les persones, facen avançar el conjunt del poble i respecten el medi natural».

En este sentit, resseguint iniciatives d’altres pobles, com ara Alzira o Aldaia, i a proposta dels joves de la formació, Compromís per Xàtiva proposarà encetar totes les accions necessàries per eliminar les corregudes de bous de la Fira d’Agost. Com a integrants del nou govern municipal «reclamarem la cancel·lació d’estes celebracions per considerar que no tenen cap tradició a la localitat i, a més, constitueixen el maltractament i la humiliació d’animals. Entenem que a la Xàtiva del segle XXI no hi ha lloc per a este tipus d’espectacles».

«Les societats avancen i la nostra tasca es fer que les lleis s’adapten a aquestes evolucions. Per això, des de Compromís per Xàtiva, reiterem la nostra voluntat de fer de Xàtiva una ciutat anti-taurina. Ara, després de 24 anys, tenim l’oportunitat i no la deixarem passar», recalquen.