Compromís proposa celebrar al més aviat possible el referèndum de la Fira d’Agost

A la consulta es preguntarà veïns sobre l’abolició o no dels festejos taurins i de la figura de la Reina

Compromís per Xàtiva entén que no es pot retardar més la consulta popular sobre la Fira d’Agost. Al ple del passat juliol es va aprovar: “Establir els mecanismes i els passos necessaris per dissenyar una consulta popular sobre la Fira d’Agost” i Compromís considera que aquesta qüestió ha d’entrar al calendari d’accions municipals com més prompte millor per poder tindre un model definit i de consens abans es comence a dissenyar la fira d’enguany.

Per aquest motiu, i amb la voluntat de sumar esforços amb la mateixa regidoria de Participació, aquest grup municipal ha presentat una proposta davant la Comissió Sociocultural per a què es puga celebrar el referèndum en els pròxims mesos. Cristina Suñer, portaveu de Compromís, ha assenyalat que “es tracta de reglamentar la voluntat de la majoria de la corporació municipal. Nosaltres vam proposar que es preguntara a la ciutadania, els nostres socis de govern es van adherir a la moció i 16 dels 21 regidors vam votar a favor. Ara toca establir les regles per poder fer-ho i per poder dissenyar entre totes i tots un model de fira”.

En aquest sentit, “hem presentat un esborrany de bases on es recull el funcionament de la consulta”. Com es va acordar al ple de juliol, a la consulta s’hauria de preguntar als veïns i veïnes de Xàtiva sobre l’abolició o no dels festejos taurins i de la figura de la Reina de la Fira. Proposen que es puga fer de manera telemàtica i presencial durant dos mesos i que tinguen dret a vot tots els empadronats a Xàtiva majors de 16 anys.

Des de Compromís entenen que aquest tipus de consultes comporten cert esforç logístic i administratiu “però confiem que, amb voluntat, aquest referèndum es puga celebrar amb el temps suficient per constituir el punt de partida d’una nova Fira”. Per últim, Compromís defensa aquestes iniciatives perquè “considerem que són un dels pilars fonamentals tant del Pacte de Sant Domènech com del nostre propi programa electoral”.

CONSULTA LES BASES: https://drive.google.com/file/d/0B5-3ilODuYQIWTJjS1QwYnhBUDQ/view?usp=sharing

3 comentarios sobre “Compromís proposa celebrar al més aviat possible el referèndum de la Fira d’Agost”

  1. I quan la filla de Cristina Suñer va ser fallera major no deia que era denigrant per a les dones?
    Tambe traura Compromis molts vots les proximes eleccions.

  2. Clar que si….es mes important abolir la figura de reina de la fira que du generacions aixina que garantir un servei basic com el transport universitari

Los comentarios están cerrados.