EU Xàtiva ha organitzat una xerrada per tal de donar a conèixer què és la pobresa energètica

Divendres 22 de gener a les 19’30h a la nova seu d’EU Xàtiva

Sota el títol: “no és pobresa, és injustícia” el col·lectiu d’Esquerra Unida Xàtiva ha organitzat una xerrada per tal de donar a conèixer què és la pobresa energètica, com ens afecta a la nostra ciutat i com podem lluitar per eradicar-la. A l’acte s’ha convidat a col·lectius que treballen des de fa temps en aquesta problemàtica i que explicaran amb detall la situació actual al nostre entorn i les possibles solucions.

Quan la despesa de l’energia que necessitem a la nostra llar supera el 10% dels nostres ingressos, es considera pobresa energètica. Aquesta situació es dona al nostre voltant més sovint del que imaginem. Cal prendre consciència i iniciativa davant aquestes situacions i el nostre col·lectiu vol transmetre aquesta necessitat.

Entre els anys 2012 a 2014 el nombre de llars que dediquen més del 10% dels ingressos mensuals a pagar electricitat, gas, o d’altres fonts energètiques ha augmentat en un 34%, situant-se per sobre del 14% al País Valencià l’any 2013. A més a més, durant aquest període el preu de la electricitat ha pujat un 76% i el gas un 34% però no així els salaris que han estat reduint-se al mateix temps que l’atur augmentava.

Amb aquestes dades i d’altres és important situar-nos davant la realitat que patim com a societat: una creixent pobresa energètica sobre la qual els governs han d’actuar de forma immediata.

A la xarrada intervindran membres de les plataformes PAH (plataforma d’Afectats per la Hipoteca), el col·lectiu “Nuevo Modelo Energético” y “Som Energia” que obriran un espai de preguntes al públic assistent.

L’acte tindrà lloc a la nova seu d’Esquerra Unida ubicada al carrer Sant Francesc, 15 el proper divendres 22 a les 19’30h.