Compromís preguntarà al ple per què no hi haurà cap actuació en valencià a la Fira

Suñer: «Animem a les xativines i xativins a participar en la pàgina web ‘volemsaber.com’

Fa poques setmanes es va posar en marxa la iniciativa ‘VOLEM SABER.COM’ per part de la Coalició COMPROMÍS, amb la qual els representants de la Coalició en les diferents institucions estan oberts a transmetre pels canals adients les preguntes que les ciutadanes i els ciutadans facen per la pàgina web.

A hores d’ara ja hi ha registrades 273 preguntes sobre diferents temes, tant qüestions de gestió local com aquelles adreçades a la transparència en les institucions, transparència que es vol fomentar des de COMPROMÍS a través d’aquesta iniciativa. Una de les preguntes que ha fet un ciutadà demana: ‘Per què l’ajuntament de Canals, ni el de Xàtiva en la Fira d’Agost, no té cap tipus de sensibilitat cap al valencià en no programar cap actuació en valencià en la Fira de Setembre des de fa anys i estar més que assabentat de l’existència de gent disposada a organitzar els concerts, buscar els grups i encarregar-se de tot el que siga necessari. Considere que són les dos ciutats que haurien de marcar el camí per a la resta de pobles de la comarca en qualsevol tipus de matèria però, estem veient, que són la resta de pobles (Barxeta, Montesa, la Font…) els que ens passen al davant amb propostes progressistes i properes a la societat’. Aquesta pregunta es farà al ple de hui divendres de l’Ajuntament de Xàtiva per part dels regidors de COMPROMÍS.

Cristina Suñer, portaveu de BLOC-COMPROMÍS a l’Ajuntament de Xàtiva considera que “iniciatives com aquesta són necessàries per fomentar la transparència de les institucions, i davant la negativa reiterada de l’equip de govern del PP a donar cabuda en els plens de l’ajuntament, únic òrgan de decisió que és públic per llei, a preguntes fetes per ciutadanes i ciutadans, nosaltres estem oberts a transmetre totes les preguntes, requeriments i demandes d’informació que es facen per la pàgina web volemsaber.com, deixant clar que són iniciatives de la ciutadania, per la qual cosa animem a les xativines i xativins a que participen en la pàgina web. Des de COMPROMÍS considerem que s’ha de caminar cap una nova manera de gestionar les institucions públiques, amb transparència i veritable democràcia, democràcia que només és possible amb una gestió participativa com la que es vol fomentar amb aquestes iniciatives”.