Garcia Terol: “El pressupost del Consell Esportiu és incoherent, no és transparent i fa seguidisme de les instruccions de l’equip de govern”
Divendres passat es va celebrar la Junta Rectora que va aprovar el pressupost del Consell Esportiu de Xàtiva. En aquesta Junta Rectora estan representats els grups municipals del PP, PSOE i COMPROMÍS, però no EU, mentre en el Consell de Gerència, que es reuneix amb més assiduïtat, només estan representats PP i PSOE, «per la incoherència dels seus estatuts, la reforma dels quals ha sigut reclamada de forma reiterada pels grups de l’oposició», afirmen des de COMPROMÍS. El regidor d’aquest grup, Joanjo Garcia Terol, va votar en contra dels pressupostos, “per la seua incoherència, la seua manca de transparència i perquè estan imposats des de l’equip de govern, convertint al Consell Esportiu en un òrgan consultiu del que decideix de forma unilateral el partit majoritari”.
El regidor ha recordat que la major part de la despesa (614.000 euros) es fa en el contracte de manteniment de les instal·lacions i escoles esportives, que segons el regidor “hauria d’estar dividit en dues contractacions per ser dues activitats diferents”, i l’adjudicació del qual «no va estar gens clara en incloure la Ciutat de l’Esport com una ampliació del contracte sense traure de nou l’adjudicació«. Des de COMPROMÍS consideren que un contracte tan gran com aquest hauria d’incloure unes condicions de transparència que no té en aquest moment, i que COMPROMÍS demanarà en el pròxim ple.
A més, des del grup també han detectat «nombroses incoherències», com el fet «que no quadren els ingressos amb les despeses en algunes de les instal·lacions, o que no està desglossada la despesa en energia elèctrica, apareixent 0 euros, per exemple, en el pavelló Francisco Ballester; o en sentit contrari, el Pavelló de Voleibol recull 28.000 euros, però incloent l’aparcament, la rotonda i la despesa en llum de la Fira del Bestiar. Tampoc es detallen les subvencions a les diferents entitats esportives ni es fan costar quines són les seues obligacions per rebre la subvenció, tan sols es recull la quantitat: a clubs esportius + piscina, 203.800 euros. Menció apart mereix el fet que no es recullen inversions quan hi ha instal·lacions, com el Pavelló de Voleibol, que n’està molt necessitat».
Un dels aspectes «menys transparents» que ha destacat el regidor és la gestió del camp de futbol municipal, que és utilitzat exclusivament per CD Olímpic, fins al punt que la regidora va comentar que “ens el deixen en Fira” quan és de propietat municipal. «Així, el pressupost recull despeses en el Camp de Futbol, però cap ingrés, els quals existeixen per entrades i pel bar, i ni tan sols recull la despesa elèctrica quan la paga íntegra l’Ajuntament, segons va reconèixer la regidora». Per a Garcia Terol, “hauria d’estar clar, amb un conveni, quines són les obligacions del club i quines les de l’Ajuntament, i incloure tots els ingressos i despeses, per tal que quede clar en quants diners s’està subvencionant una entitat que és professional. Tampoc està clar que la mateixa persona forme part dels òrgans de govern de l’Ajuntament i del club, i a més, els dirigisca els dos”.