EU reclama al Consistori informació sobre les sol.licituds d’ajuda de llibres que no s’han atés

L’Ajuntament va crear una línia d’ajuda de 5.000 euros que contrasta amb els 23.500 euros que demanava EU

El col·lectiu d’EU Xativa inicià a setembre una campanya per la creació d’una línia d’ajudes per a l’adquisició de llibres de text, xifrada en 23.500 euros. Finalment i com a conseqüència de la pressió popular i les sol·licituds canalitzades mitjançant l’esmentada campanya l’Equip de Govern del Partit Popular decidí crear una línia d’ajuda de llibres amb un import de 5.000 euros segons recent acord de la Junta de Govern, «quantitat clarament insuficient» afirmen des d’EU i que no respon a la proposta realitzada per la regidora del grup, Cesca Chapí, en el darrer ple.

Segons Chapí «les sol·licituds han sigut resoltes sense donar a conéixer criteris ni requisits i tampoc han sigut publicades llistes de sol·licitants i d’ajudes aprovades i rebutjades». Per tant des del Grup Municipal d’Esquerra Unida en l’Ajuntament de Xàtiva es va a sol·licitar aquesta informació així com els criteris que han determinat la concessió o denegació de les ajudes.

Així mateix , davant la «falta de transparència que fa impossible detectar si totes les sol·licituds presentades ja siga a títol personal, des dels centres, o mitjançant la campanya realitzada per EU, han sigut degudament ateses», el col·lectiu sol·licita a totes aquelles famílies que no hagen rebut resposta havent presentat sol·licitud es posen en contacte amb la formació (C/Sant Francesc,27 o euxativa@gmail.com) per poder actuar en conseqüència.

Aquesta iniciativa, segons Chapí es fa «des de la ferma creença que la política ha de servir per a solucionar problemes i no per a crear-los i també per a defensar a els qui més necessiten la protecció de la societat, sol·licitem aquesta col·laboració i reiterem el nostre compromís de fer sentir la veu d’els qui reclamen el seu dret a una educació pública i gratuïta».