El grup exigeix que l’Ajuntament retire els diners dels bancs que desnonen
El grup polític BLOC-Compromís de l’Ajuntament de Xàtiva ha presentat una proposta per què la Policia Local no prenga part en els desnonaments que s’estan produint a la nostra ciutat. Aquesta proposta ha sigut motivada, com s’exposa en l’exposició de motius, perquè «des del grup municipal BLOC-Compromís es considera que els desnonaments són una conseqüència directa de les polítiques d’austericidi del PP i el PSOE que estan portant a la ruïna a les persones i el teixit productiu de la Comunitat Valenciana».
Des de Compromís assenyalen que els principals partits polítics són «els grans responsables d’aquesta situació i ni tan sols han estan capaços d’arribar a un acord a l’hora de canviar una llei, llei que ells crearen i votaren. Una llei totalment insuficient i injusta, on queden fora la gran majoria dels afectats, una llei que sols és una rentada de cara ja que tant el PP com el PSOE han votat repetides vegades en contra de la dació en pagament i ara canvien de postura per la pressió dels medis i no per voler realment que la situació canvie».
El regidor de BLOC-Compromís a l’Ajuntament de Xàtiva, Joanjo Garcia Terol, recalca que “els esforços han de ser per a rescatar persones, no per a rescatar als bancs que desnonen als nostres veïns i veïnes. Per tant, demanen que la policia local no participe en els desnonaments que es realitzen en la nostra ciutat, pensem que no és eixa la seua tasca, hi ha moltes més coses que fer i molt més importants per al bon funcionament de la ciutat. Tampoc ens sembla just que els policies locals es vegen en la situació d’haver de desallotjar de casa seua a un familiar, amic o conegut».
A més, el grup demana que el Consistori de Xàtiva «retire els diners, de tots els ciutadans i ciutadanes, que té dipositats en aquells bancs que estan realitzant desnonaments a la nostra ciutat, no volem que els nostres diners estiguen en bancs que desnonen”.
El que proposen des del grup municipal és la «paralització immediata dels desnonaments fins a que no hi haja un canvi legislatiu profund, on s’aprove la dació en pagament i amb caràcter retroactiu». Garcia Terol destaca que l’ajuntament ha de poder actuar com a mediador entre els afectats i els bancs per a poder realitzar una renegociació del deute. «S’ha d’obligar a les entitats bancàries rescatades o que reben ajudes públiques que paralitzen els desnonaments i posen a disposició de l’administració els habitatges que tenen per a poder ser utilitzats per a lloguer social», finalitza.