PSPV demana la revisió del Pla Integral contra la violència de gènere

Els socialistes sol.liciten al PP de Xàtiva dotació econòmica al pressupost del 2013

Segons els socialistes de Xàtiva, cada any les dones valencianes i xativines tenen menys recursos dedicats a la lluita contra la violència de gènere. La regidora socialista responsable d’igualtat a l’Ajuntament de Xàtiva, Xelo Angulo, ha recordat que el Pla integral contra la violència de gènere municipal està caducat des de 2011.

Angulo ha informat que ahir dijous en la comissió ordinària mensual socio-cultural no va aparéixer aquest punt a l’ordre del dia. Així mateix ha manifestat que aquesta sessió haguera sigut «el millor moment d’aprovar la revisió del Pla, un gest de bona voluntat del PP en aquest sentit ja que la mateixa setmana, el dia 25, es commemora el Dia Internacional contra la violència de gènere», afirma.

Si la política del PP en matèria d’igualtat no quedara en política «d’escaparate» el dictamen favorable d’aquesta comissió «haguera propiciat que en plenari a celebrar la pròxima setmana les mesures i actualitzacions adoptades estagueren operatives per aplicar-les immediatament».

Angulo ha lamentat que «els continus retalls del PP, a nivell nacional i autonòmic afecten també a nivell local a moltes dones que veuen com es retalla en matèria de sanitat, educació, dependència o programes com la lluita contra la violència de gènere». Respecte a l’actuació del PP de l’equip de govern municipal, lamenta que «el propi pla a Xàtiva no tinga consignació pressupostària al pressupost de l’Ajuntament». Angulo manifesta que «fer un pla que no tinga recursos econòmics per desenvolupar-lo no val per a res, exigim al PP que contemple als pressupostos de 2013 una partida directa per al desenvolupament i execució del pla, especialment en matèria de sensibilització i prevenció per als més joves de la ciutat».