Compromís denuncia que el SAMU d’Ontinyent no disposa de metge propi

El diputat de Compromís Fran Ferri, ha preguntat en les Corts per la mancança d’un metge propi per a l’ambulància del SAMU que fa el servei en la zona d’Ontinyent. Segons comenta Ferri, “sabem que quan l’ambulància ha d’eixir per atendre alguna urgència, algun metge de capçalera dels centres de salut ha d’abandonar la seua consulta per anar amb el SAMU”.

Per al parlamentari valencianista, “no és comprensible que el SAMU no tinga el seu metge propi, com tampoc ho és que per a fer un servei d’urgència, un facultatiu haja d’abandonar la seua consulta i els seus pacients i això perjudica molt la imatge de la sanitat pública valenciana i també la qualitat de l’atenció als seus usuaris”.

Des de Compromís han preguntat a la conselleria si tenen previsió de solucionar este problema i de dotar el servei del SAMU d’Ontinyent amb metges propis per atendre les urgències. Segons Ferri, “sembla que no és una prioritat de la Generalitat Valenciana tindre un SAMU en condicions per a Ontinyent i la Vall d’Albaida i per això també hem demanat explicacions al Consell, volem saber per què no té metge el SAMU i si els sembla bé el que està passant, amb facultatius que han d’abandonar les consultes per eixir a les urgències”.

Per altra banda, Ferri també ha formulat una pregunta parlamentària en les Corts després de conéixer la preocupació veïnal existent per la possible supressió del servei de pediatria al centre de salut del Barranquet. Per eixe motiu, el diputat de Compromís ha preguntat a Conselleria de Sanitat si és cert que els pediatres del Barranquet passaran al centre de salut de Sant Josep i, per tant, “deixaran sense esta especialització als usuaris”. Per a Ferri, la sanitat pública a Ontinyent, “està passant el mateix que passen la resta de ciutats valencianes, que han vist com la Generalitat es gasta els diners en coses poc necessàries i retallen en professionals i en mitjans per atendre amb qualitat als ciutadans i ciutadanes”.