COMPROMÍS pregunta per què les ajudes al Valencià de L’AVL exclouen als mitjans Digitals

Enric Morera: “No té sentit que les publicacions que més i millor difonen el valencià i que arriben a més audiència en totes les comarques no puguen beneficiar-se de les ajudes a la promoció de la llengua”.

El portaveu del grup parlamentari Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera (BLOC), ha registrat una sèrie de preguntes perquè la consellera de Cultura explique els motius pels quals l’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha fet pública una ordre per donar ajudes a la difusió del valencià en els mitjans de comunicació a la que sols poden presentar-se ràdios i periòdics, deixant fora de la convocatòria als mitjans digitals.

Segons Morera, “esperem que siga un error o que isca posteriorment una ordre per ajudar als digitals perquè estos mitjans tenen una implantació molt important en totes les comarques del País Valencià i, la gran majoria dels que es fan en la zona de domini lingüístic valencià, fan les seues publicacions en la nostra llengua, pel que fan una gran tasca de difusió de la llengua”.

Per al líder de la tercera força política en el parlament valencià, “és molt greu que les ajudes per al valencià de l’AVL no contemplen les publicacions digitals i per això demanarem, si cal, una compareixença de la consellera i de la presidenta de l’AVL perquè expliquen perquè es marginen a estos mitjans independents. A eixes compareixences estaria bé que s’acreditaren periodistes d’eixes publicacions a vore si així Trinidad Miró o Ascensió Figueres poden explicar perquè els marginen amb les ajudes o, millor, canvien d’opinió”.

Segons Morera, “la tasca de dels mitjans de comunicació valencià per internet és molt important. Des de la independència i la pluralitat han aconseguit convertir-se en referents informatius de les seues comarques i, al mateix temps, han normalitzat l’ús del valencià en la vida diària. A estes publicacions són a les que calen donar ajudes perquè fan una defensa i una promoció efectiva, com també fan diaris, ràdios i televisions. Si la Generalitat tinguera clares les seues prioritats a l’hora d’invertir diners públics, no sorgirien problemes com els que nosaltres denunciem i l’AVL tindria diners per a tots els mitjans que dignifiquen la nostra llengua, cosa que no passa ara”.