Comencen a arribar el xiquets i xiquetes sahrauís que aquest estiu estaran acollides a Xàtiva i la Costera

sany2943
Avui, a la matinada, han arribat els dos avions previstos procedents de Tinduf i així donem per començat el projecte de Vacances en Pau 2009. Des de les 2 de la matinada del diumenge al dilluns els diversos coordinadors del projecte de Vacances en Pau estaven a punt a l’aeroport de Manises per a rebre als xiquets i xiquetes sahrauís. El primer vol va arribar molt puntual i a les 3:15 ja baixaven els nens, ara bé, el segon vol es va retardar fins a les 8 de la matinada. En concret van arribar 5 a Xàtiva i 4 al Genovés. L’autobús va arribar a les 10:15 del matí a la rodona de la Plaça de Vicent Andrés Estellés i les famílies ja estaven esperant-nos i es va produir l’encontre dels xiquets i les seues famílies acollidores. Molts xiquets i xiquetes sahrauís han aplegat cansadíssims i gairebé sense forces i mig dormint.

Ara, encara queden per recollir 4 nens a la matinada del dijous 9 de juliol i a partir d’ací s’iniciaran tota una sèrie d’activitats amb els nens per tal que puguen gaudir d’un estiu meravellós, a més a més de donar-los una alimentació correcta i atenció mèdica especialitzada que no disposen als Campaments de Refugiats. Des d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva agraïm públicament els esforços que els equips de Pediatria hauran de realitzar durant aquest període.

Des d’Amics del Poble Saharauí de Xàtiva volem reconéixer i agrair les ajudes que les institucions públiques, caixes, empreses i comerços de Xàtiva i de la Costera ens han atorgat per tal de dur a terme els nostres projectes de cooperació amb el poble sahrauí i en concret en el programa de Vacances en Pau. També volem estendre la gratitud a tota la ciutadania que col·labora amb nosaltres així com a les famílies acollidores d’enguany.

Recordar-vos que el programa Vacances en Pau 2009 està organitzat al País Valencià per la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Saharauí en el qual participa Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva. Enguany a la Comarca de la Costera està previst que arriben13 xiquets sahrauís a través de Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva, 4 a través de Solidaritat i Ajuda al Poble Sahrauí (SAPS) de Canals i 1 a través de LLOENSA de la Llosa de Ranes.