Cesca Chapí, responsable de l’àrea de drets socials i candidata d’EU de Xàtiva, s’ha preguntat “com pot presentar el PP una moció sobre igualtat en el ple municipal de Xàtiva malgrat les sistemàtiques actituds masclistes que protagonitza l’alcalde cap a regidores tant del seu partit com de l’oposició?.
Segons EU “les polítiques d’igualtat es veuen pels fets i no per les paraules”. Esquerra Unida denuncia la descarada incoherència d’aquesta ficció en un partit que no aplica polítiques d’igualtat en la pràctica , ja que en la Junta de Govern Municipal de la ciutat sols té una dona entre els seus integrants. Un partit que refusa l’assistència a un acte organitzat per Xateba on es vol parlar de projectes polítics d’una Xàtiva per la igualat. Un partit on els pressupostos públics aprovats recentment, manquen completament de qualsevol perspectiva de gènere començant per la “ ridícula” assignació pressupostària que es dedica a la regidoria responsable de les polítiques d’igualtat.
Arriba el 8 de març i tot són flors i violes cap a les dones, incloent comentaris improvisats d’algun regidor com: “ que si són el pilar de la família…, les que s’encarreguen dels fills… no hi ha recompensa en el món que permeta l’esforç de les dones…”. Discutibles i gratuïts perquè quan arriba el moment de decidir els pressupostos no hi ha cap interès en finançar projectes per a formar a les que no tenen treball, a subvencionar projectes emprenedors, a donar ajudes a les que passen necessitat, a protegir a les víctimes de la violència masclista, a finançar programes educatius que canvien mentalitats, a articular mesures que garanteixen l’atenció als dependents i permeten la conciliació. Açò si que és fer polítiques d’igualtat, convertir les promeses en realitat, i no un gest hipòcrita, com una moció el dia de la dona.
Des d’EU creguem que els pressupostos cal fer-los en clau de gènere, analitzar les xifres fent polítiques reals que afecten a més de la meitat del cens electoral.
Finalment Cesca Chapí ha considerat que les mesures que s’adopten pels governs tant local com nacional, l’eliminació del Ministeri d’Igualtat, del permís de paternitat i la supressió de línies d’inversió en polítiques d’igualtat, són un atac contra els nostres drets i accentuen més les desigualtats de gènere.
Només amb la igualtat real i efectiva transformarem l’actual model social i econòmic, basat en el capitalisme i el patriarcat, incapaç de donar resposta a les necessitats de justícia social i d’acabar amb les discriminacions que patim les dones.
AMB LA IGUALTAT, UNA ALTRA POLÍTICA ÉS POSSIBLE.