Cerdá felicita al col.lectiu Faller de Xàtiva

L’alcalde destaca la importància de la declaració com a BIC de les falles de la ciutat

L’alcalde de Xàtiva i president nat de la Junta Local Fallera, Roger Cerdà, ha volgut transmetre la seua felicitació al col·lectiu faller per la declaració com a Bé d’Interès Cultural amb què han estat distingides les falles de la ciutat. Per a Cerdà, “aquesta declaració ve a reconèixer la importància històrica i cultural de les falles de Xàtiva. S’ha posat en valor el fet que la nostra va ser la segona ciutat on es varen plantar falles després de València, en 1865”.

L’alcalde ha recordat que la festa fallera de Xàtiva té uns trets característics que la diferencien, com ara la llarga tradició editorial dels llibres fallers de la ciutat, que data també de 1865, o manifestacions festives úniques com ara la romeria de Sant Josep.

Per la seua banda, el regidor de Festes i Falles, Pedro Aldavero, ha manifestat la seua satisfacció pel reconeixement: “és una magnífica notícia que ompli de satisfacció a qualsevol xativí vinculat al món de les falles. Xàtiva és una ciutat històrica, amb un patrimoni cultural destacable, i les nostres falles també contribueixen en part a enriquir-lo”. Aldavero ha mostrat la seua esperança en què la declaració com a BIC de les falles de Xàtiva siga un impuls per a millorar els monuments i que “ajude a atraure al públic que visita la ciutat durant les falles”.