Centenars de ciutadans assistiren a la cremà de les falles de Xàtiva

Centenars de ciutadans de Xàtiva i localitats del voltant no es volgueren perdre el dissabte l’acte que posava fi a la festa fallera, la cremà dels monuments.
Les falles infantils començaren a cremar-se a les nou de la nit, i dos hores més tard, a les onze, s’inicià l’espectacle de foc als monuments grans. Les falleres majors de les comissions de Xàtiva visqueren nervioses este esdeveniment, ja que era l’últim acte faller que simbolitzava el tancament d’uns dies replets de sorpreses i noves vivències.
La cremà de la falla municipal, ubicada a l’Albereda Jaume I, junt a l’Ajuntament, va congregar a multitud de persones. La Fallera Major de Xàtiva, Maria José Mallol va ser l’encarregada d’encendre la metxa, qui va estar acompanyada per la Fallera Major Infantil de la ciutat, Patricia Giner i el president de la Junta Local Fallera, Javier García Paños.
Les flames anaven consumint poc a poc l’estructura del monument, Maria José i Patricia estaven emocionades i una mica tristes perquè ara arribava el moment de dir adéu als seus regnats fallers. Juntes han participat en cadascun dels actes fallers que la Junta Local Fallera va organitzat per celebrar unes celebracions molt aclamades a la capital de La Costera. Les dos joves exprimiren al màxim el moment de la cremà, de segur que sempre recordaran estos instants especials on han rebut tot el recolzament per part dels seus familiars i amics.
Acte seguit, les Falleres Majors de Xàtiva es dirigiren a la falla guanyadora de la secció especial, la Ferroviària, que va ser l’última en cremar-se, aproximadament a la 1:45 de la matinada. Cal destacar que abans de la cremà, el grup Sin Prisas, va oferir una magnífica actuació musical dins del monuments faller. I és que un dels integrants d’esta formació musical es membre d’esta falla, i va prometre que si guanyava el primer premi, s’endinsaria dins de la falla i actuaria per a tota la gent que acudira a la cremà.
Seguidament, un gran espectacle pirotècnic amb un grandiós castell de focs d’artifici va encendre la falla i els ninots es van convertir en cendra baix la mirada atenta de tot el públic assistent. El vicepresident de la comissió Ferroviària ha manifestat que ja ha parlat amb l’artista faller Xavier Herrero i ha assegurat que el monument gran de l’any que bé, «serà encara més espectacular i anirem de nou a per totes», ha recalcat.
Ací acabava tot un any d’esforç i dedicació per part de totes les comissions falleres, ara comencen a treballar amb ganes per preparar les festes dels pròxim any.
[nggallery id=383]