«Cartas» de Teatre de la Lluna seleccionada para el SARC 2012

L’espectacle que al febrer de 2011 va estrenar el Teatre de la Lluna en el Gran Teatre de Xàtiva ha sigut seleccionat per al Programa Sarc de la Diputació 2012. Cartes és un muntatge propi del Teatre de la Lluna basat en l’obra del poeta Orihuela, Miguel Hernández.

Cartas és una proposta que li arriba a les mans al Teatre de la Lluna, li ve un dia com es rep una carta, igual que a l’obrir la bústia ens trobem eixe sobre tancat, amb eixes paraules escrites que ens assenyalen que és per a nosaltres, que som els vertaders destinataris.

Al fil dels poemes de Miguel Hernández vam descobrir la seua correspondència, la producció infinita i bella de les seues mans. A través de la poesia descobrirem els sentiments pintats, acaronats, dibuixats amb l’amor de les metàfores, de les rimes, de les imatges sempre eternes de la terra, les oliveres, les cebes, i l’home dins aquest món, i el seu inesgotable esforç per viure i amar.
Amb les seues cartes descobrim a eixe home, a ell, a Miguel, no sols al poeta que crida amb paraules rimades, descobrim a l’amant enamorat de la seua Josefina descobrim al pare que quasi no va poder ser de Manolito, al germà de vida de Ramon Sijé,…

Ens trobem amb les seues paraules diàries, amb la seua història que envolta els seus versos, des d’on naixen les precioses dissonàncies que conformen un poemari quasi tàctil, uns paisatges tan fàcils d’imaginar, un amor tan real i viscut, un oblit tan cru, uns successos de vida i de mort, de llibertat i presó, d’arrels, de llàgrimes, de llunyania, de soledat que ens dona la impressió d’estar envaint la seua intimitat, la seua vida, la seua casa, el seu cor. Estem entrant en Miguel.

I amb les seues paraules entre les mans, Teatre de la Lluna no pot privar al món del que Miguel està regalant-nos, ens sentim en l’obligació de compartir la vida del poeta i dur-los de la mà a que es deixen mullar per la pluja de cartes, per l’aigua de les seus paraules que cala fins al racó més íntim i privat de cadascú de nosaltres.

Fitxa tècnica

Actors:
Nieves Pont, Nieves Ibáñez, Vicent Pla, Víctor Torres, Pepe Mira

Piano i acordió:
Francesc Albero

Flauta:
Amparo Vázquez

Guitarra:
Óscar Vila

Direcció:
Víctor Torres

Escenografia:
Salvador Moscardó

Disseny gràfic:
Miguel Mira

Il·luminació i sonorització:
Israel Sánchez, José Calatayud

El SARC és el Servei d’Assistència i Recursos Culturals de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, creat al maig de 1989.

La seua comesa principal és l’assistència als municipis de la província de València en matèria cultural, incidint de forma més activa en els pobles amb menor nombre d’habitants o amb menys recursos econòmics, actuant com un model d’intervenció i redistribució territorial de la cultura.

Un comentario sobre “«Cartas» de Teatre de la Lluna seleccionada para el SARC 2012”

Los comentarios están cerrados.