Canals inaugura la V edició del Festival Vila de Canals SoXXI

El dissabte es va celebrar el primer concert «Classics by Valencia Perussion Academy»

El passat dissabte es va inaugurar la V edició del Festival Vila de Canals SoXXI. Aquest projecte per a la difusió de la cultura i les arts contemporànies s’ha convertit any darrere any en un dels referents i actius culturalment parlat més importants d’aquesta població de la Comunitat Valenciana.

El primer concert amb el títol «Classics by Valencia Perussion Academy» amb el que es va gaudir d’un programa on es van mostrar les peces més importants del repertori clàssic contemporani per a ensemble de percussió. VPA ensemble va resoldre el concert magníficament amb un important desplegament de mitjans instrumentals i tècnics, fent gaudir al nombrós públic assistent que quedà sorprés amb les tímbriques i requisa colorista de Varése , la espectacularitat de John Cage amb la col·laboració especial d’un quartet de caracoles format per músics de l ‘Associació Musical Canalense. Les sonoritats metal·liques i galàctiques de Takemitsu donaren pas al final de festa. Energia, contundencia i un ritme trepidant en l’estrena nacional de Beatessence II tancaren el magistral concert.

El proper 21 de febrer es comptarà amb la presencia del solista internacional Philippe Spiesser, professor del Conservatori Superior de Perpignan i de l’Escola Superior de Música de Ginebra. Realitzarà un programa integrament de fusió de percussió i electrònica amb estrenes nacionals.