Bocairent rememora el tren Xitxarra

L’hotel l’Estació organitza dos jornades de recuperació de vivències al voltant del ferrocarril

Una convocatòria oberta a tota persona que guarde algun record del tren Xitxarra a Bocairent que va circular per última vegada el 30 de juny del 1969. Eixa és la proposta que llança per a aquest dissabte i el següent, dia 22, l’hotel l’Estació amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura. Les dos sessions, programades de 17.00 a 20.00 h, permetran recopilar informació per a l’edició posterior d’un llibre amb fotografies, retalls de premsa, bitllets o anècdotes, entre d’altres continguts, per tal de mostrar “als nostres hostes l’essència d’un indret tan emblemàtic així com el seu ús anterior”.

D’aquesta forma, els responsables de l’establiment animen “a fer memòria, a compartir vivències i a tornar a pujar al tren” i esperen que, en aquest desé aniversari de la seua gerència, l’estació torne a ser un punt de trobada de tot el veïnat.

Per la seua banda, la responsable municipal, Paqui Cabanes, destaca que aquestes cites suposen “una oportunitat immillorable per a recuperar una part de la Història de Bocairent fortament arrelada en el nostre imaginari col·lectiu”.