Bocairent presenta el tercer volum de la Col·lecció d’estudis locals

La publicació tracta sobre carrers, fonts, aljubs i alcavors del nucli urbà de la mà de Rafael Doménech
Bocairent: carrers, fonts, aljubs i alcavors del nucli urbà és el títol del tercer volum de la Col·lecció d’estudis locals editada pel consistori que serà presentat aquest divendres, 18 de març a les 20.00 h, al Centre d’interpretació turística. Mitjançant breus textos i un gran nombre de fotografies i dibuixos, Rafael Doménech realitza un exhaustiu repàs a l’arquitectura de l’aigua del municipi amb uns primers apunts històrics per a prosseguir amb un inventari dels seus elements més destacats.

En concret i segons l’alcalde Josep-Vicent Ferre, el llibre tracta “dos elements imprescindibles per conéixer la nostra natura: l’aigua i la pedra perquè l’aigua és l’aliment que sosté i manté la vitalitat d’eixa estructura pètria”. A més, el primer edil incideix en un dels objectius de l’obra com és “l’homenatge al treball de més de tres dècades” de Doménech i la important “tasca de divulgació que la Col·lecció d’estudis locals du a terme” ja que l’estiu passat publicava La Cova de la Sarsa i el Neolític a Bocairent que suposava la continuació d’una iniciativa que arrancava el Nadal de 2008 amb Les casetes dels Moros del alto Clariano.

L’autor del nou exemplar, Rafael Doménech, està considerat com “tota una enciclopèdia viva sobre el Bocairent subterrani i rural i sobre l’arquitectura i enginyeria de l’aigua i la neu” fruit del seu entusiasme per conèixer la cultura popular valenciana i per investigar sobre la seua vila natal. De formació autodidacta, combina l’escriptura amb la vocació per la fotografia fet que l’ha portat a exposar en diferents localitats o col·laborar en nombroses publicacions periòdiques dedicades a l’estudi de la idiosincràsia dels pobles de la serra de Mariola i de la Vall d’Albaida.