Bocairent celebra el Concurs de Pasdobles del 150 aniversari dels Moros i Cristians

La festa del Panellet es completa amb el sopar de les paelles

Aquest diumenge a les 19.30 h, la Plaça de Bous de Bocairent acollirà el Concurs de pasdobles organitzat per l’Associació de Festes de Sant Blai amb motiu del 150 aniversari dels Moros i Cristians. Durant el descans es lliuraran els premis del concurs de dibuix escolar i de les competicions de futbol, guinyot i dòmino de la Festa del Panellet. Prèviament, el dissabte la Plaça de l’Ajuntament serà l’escenari del XIII Sopar de les paelles preparades pels cuiners de les diferents filaes amb una assistència de més de 1.100 persones. La projecció de l’audiovisual “Una ullada als anys 80, primera part” completarà la vetllada.

El concert anirà a càrrec de l’Associació Unió Musical de Bocairent dirigida per Josep Vicent Moltó i estarà dividit en dos parts: en la primera, s’interpretaran les sis obres elegides de les dotze presentades al certamen amb els lemes “Bocairent”, “Gust”, “Igor”, “Pepe Buendia”, “Daida” i “Luís”. En joc hi ha els 3.000 € del guardó patrocinat pel consistori per a la peça més reeixida i una “menció honorífica”. Després del recés, sonaran el pasdoble “La diana dels lleugers”, la marxa cristiana “Als rabosers d’Atzeneta” i la mora “Al primer tro” de Pedro Joaquín Francés, Vicente Pérez i Rafael Mullor, respectivament, tots ells membres del jurat on també estaran Vicent Vicedo per part de l’Ajuntament i Blai Belda de l’Associació de Festes.

Per últim, la celebració del mig any conclourà el dilluns amb la missa del panellet (20.00 h) i la inauguració, a continuació, de l’exposició del cartell anunciador per a les festes del 2010. Així, es podran veure els 19 dissenys presentats amb especial interés per descobrir “Sons i tradicions” de Ramon Llop Beneyto, guanyador del primer premi, i “Cavaller i musulmà” de Vicent Ramon Pascual que va rebre una menció honorífica.

Concurs de fotografia

La intensa programació del cap de setmana es completa amb la deliberació del XVI Concurs de fotografia “Bocairent i el seu entorn” que tindrà lloc aquest dissabte de matí a la Sala “Joan de Joanes” on romandran exposades les prop de 200 instantànies presentades fins el 19 d’agost, una participació que supera amb escreix les edicions anteriors. Els cinc membres del jurat hauran d’elegir les imatges que rebran els guardons: dos per cada categoria (blanc i negre, i color) i els dos accèssits a les millors obres locals. En total, el certamen, organitzat per la regidoria de turisme, repartirà 1.700 €.

Bocairent celebra el Concurso de pasodobles del 150 aniversario de los Moros y Cristianos

La fiesta del “Panellet” se completa con la cena de las paellas

Este domingo a las 19.30 h., la Plaza de Toros de Bocairent acogerá el Concurso de pasodobles organizado por la Asociación de Fiestas de San Blas con motivo del 150 aniversario de los Moros y Cristianos. Durante el descanso se entregarán los premios del concurso de dibujo escolar y de las competiciones de fútbol, “guinyot” y dominó de la fiesta del “Panellet”. Previamente, el sábado la Plaza del Ayuntamiento será el escenario de la XIII Cena de las paellas preparadas por los cocineros de las diferentes “filaes” con una asistencia de más de 1.100 personas. La proyección del audiovisual “Un vistazo a los años 80, primera parte” completará la velada.

El concierto irá a cargo de la Asociación Unión Musical de Bocairent dirigida por Josep Vicent Moltó y estará dividido en dos partes: en la primera, se interpretarán las seis obras elegidas de las doce presentadas al certamen con los lemas “Bocairent”, “Gust”, “Igor”, “Pepe Buendía”, “Daida” y “Luís”. En juego están los 3.000 € del galardón patrocinado por el consistorio para la mejor pieza y una “mención honorífica”. Después del receso, sonarán el pasodoble “La diana dels lleugers”, la marcha cristiana “Als rabosers d’Atzeneta” y la mora “Al primer tro” de Pedro Joaquín Francés, Vicente Pérez y Rafael Mullor, respectivamente, todos ellos miembros del jurado en el que también estarán Vicent Viñedo por parte del Ayuntamiento y Blai Belda de la Asociación de Festa.

Por último, la celebración del “mig any” terminará el lunes con la misa del “panellet” (20.00 h.) y la inauguración, a continuación, de la exposición del cartel anunciador de las fiestas del 2010. Así, se podrán ver los 19 diseños presentados con especial interés por descubrir “Sons i tradicions” de Ramon Llop Beneyto, ganador del primer premio, y “Cavaller i musulmà” de Vicent Ramon Pascual que recibió una mención honorífica.

Concurso de fotografía

La intensa programación del fin de semana se completa con la deliberación del XVI Concurso de fotografía “Bocairent y su entorno” que tendrá lugar este sábado por la mañana en la Sala “Joan de Joanes” donde permanecerán expuestas las cerca de 200 instantáneas presentadas hasta el 19 de agosto, una participación notablemente superior a las ediciones anteriores. Los cinco miembros del jurado deberán de elegir las imágenes que recibirán los galardones: dos por cada categoría (blanco y negro, y color) y los dos accésit a las mejores obras locales. En total, el certamen, organizado por la concejalía de turismo, repartirá 1.700 €.