BLOC-Compromís

Arran de les informacions publicades en un mitjà de comunicació comarcal, voldríem explicar el sentit del nostre vot en la moció presentada per EU en el ple d’ahir de l’ajuntament de Xàtiva.

Nosaltres ens vam mostrar d’acord en la motivació de la moció i en dos dels tres apartats, el 1r (condemnar l’alçament militar del 18 de juliol de 1936) i el 3r (que l’ajuntament fera actes per reconéixer els personatges xativins de la II República), no així del 2n que suposava penjar la bandera espanyola republicana en el balcó de l’Ajuntament hui, 14 d’abril. Per tant, ens vam abstindre. La nostra argumentació va ser la següent:

La II República espanyola va ser un règim que va portar democràcia, llibertat i modernitat al nostre país. Per al País Valencià va suposar una oportunitat de redreçament nacional amb la redacció d’un Estatut d’Autonomia del País Valencià (amb eixe nom, per si hi ha cap dubte), redacció en la que va participar l’il·lustre xativí Francesc Bosch i Morata, Conseller de Cultura de la diputació, i que va fer molt per la normalització lingüística, arribant fins i tot a fer el valencià idioma oficial de la Diputació. L’aprovació d’aquest Estatut d’Autonomia es va veure truncada pel colp d’estat del 18 de juliol, doncs anava a fer-se uns dies després i es va anul·lar, aprovació que hauria posat el País Valencià al nivell de Catalunya i el País Basc. Creiem que la II República va ser un temps positiu per a la construcció nacional del País Valencià i per tant ens mostrem d’acord en commemorar-la.

Respecte a l’actuació de penjar la bandera espanyola republicana en el balcó, nosaltres vam manifestar que, com a nacionalistes valencians, no podíem votar a favor de penjar en el balcó cap bandera espanyola, fóra republicana o monàrquica (l’actual oficial), i per tant ens vam abstindre en la moció. Així com prometem la constitució amb l’afegit de ‘sempre tenint en compte el respecte als drets nacionals del Poble Valencià’, i l’acceptem perquè és l’oficial, no perquè estiguem d’acord amb ella (perquè no respecta molts d’eixos drets), també acceptem que es pengen al balcó les banderes oficials perquè és el que mana la llei, no perquè estiguem d’acord amb elles. Per tant nosaltres no vam ‘defendre la bandera espanyola’ com diu el titular d’aquest mitjà (suposem que es refereix a la bandera espanyola constitucional), de fet la moció demanava penjar una bandera espanyola en el balcó, encara que en aquest cas republicana, però espanyola al cap i a la fi. El nostre vot, per tant, va ser un vot d’afirmació nacionalista valenciana, de coherència amb el que diuen els estatuts del nostre partit que consagren el País Valencià com a la nostra nació, i no cap altra. Moltes gràcies per la vostra atenció.

Joanjo Garcia, portaveu adjunt de BLOC-Compromís a l’Ajuntament de Xàtiva

3 comentarios sobre “BLOC-Compromís”

  1. Querido Juanjo ¿De veras os da tanto asco ser Españoles? ¿Os molesta la bandera de vuestro país, que no es otro que España? Ahora renuncias a la bandera republicana, pero os falta el aire para enarbolarla a la mínima que podéis. Seguramente no tenéis ni idea de que el color morado representa a Castilla. Hasta ahí llega vuestra ignorancia. En serio, Juanjo (así te conocí siempre), esas no son las ideas que me inculcaste cuando yo era un púber y tú mi catequista.

  2. Totalment d’acord en l’argumentació. A més, jo vaig romandre en el plenari i és tal qual. Molt bé Joanjo.

Los comentarios están cerrados.