Benedicció dels Animals a L’Olleria

sant-antoni-a-lolleria1

Un any més ha tingut lloc a l’Olleria la tradicional benedicció dels animals amb motiu de la festivitat de Sant Antoni del Porquet.

Es va desenvolupar amb tot un èxit de participació i els carrers es van omplir de gent, sobretot xiquets i xiquetes, amb les seues mascotes en una desfilada que va començar al mig dia al carrer Isabel la Catòlica fins al carrer Sant Antoni.

A més el temps va ser fantàstic amb sol i excel·lent temperatura, la qual cosa va fer augmentar encara més la llarguíssima comitiva formada per gossos, gats, periquitos, tortugues, cavalls, ponis, burrets, conills, canaris, cotorres, i fins i tot algú que altre turó, que esperava amb impaciència l’inici de les benediccions per part del pare guardià del Convent dels Caputxins, Efren Albuixech, en un acte organitzat per els veïns i veïnes del carrer Sant Antoni amb la col·laboració de la regidoria de Festes de l’Ajuntament de l’Olleria.

Pa beneït i porrons de mistela es varen repartir entre tots els assistents i participants que s’aproparen al carrer de Sant Antoni, i varen gaudir al màxim d’un dia molt especial per als grans protagonistes, els animals de l’Olleria. En la nit anterior es va cremar la foguera, es va fer un multitudinari sopar al carrer, i ahir al matí es va fer una missa baix la imatge del sant.