Barxeta: Salvador Mahíques rep un homenatge per tota una vida dedicada al ciclisme

salvador_jove
El veí de Barxeta Salvador Mahíques Lorente, de 81 anys; va a rebre un homenatge “per tota una vida dedicada al ciclisme”. L’acte es celebrarà a la Casa de la Cultura el proper dissabte onze de juliol a les huit i mitja de la vesprada.

El regidor i portaveu del Bloc a l’Ajuntament, Enric Soler ha manifestat que: “Amb aquest acte, el col·lectiu del Bloc de Barxeta vol fer un reconeixement públic a l’esforç i el sacrifici que aquest veterà ciclista barxetense, i també germà, pare i avi de ciclistes, ha realitzat al llarg de tota la seua vida”.

Salvador Mahiques Lorente, nascut el 10 de gener de 1928, el major de quatre germans, molt prompte es va aficionar al ciclisme i amb moltes penúries i patiments –recordem que eren els anys de l’estraperlo i la fam- es va poder comprar una bicicleta a mitjan la dècada dels quaranta i practicar el seu esport favorit, açò és, el ciclisme. Ens recorda Salvador: “La meua època va ser molt mala, tenia que treballar de fort i calent per tal de poder fer-me una bicicleta, a més a més, tenia que entregar el jornal a casa i en aquells temps havia molta fam i molt poc de menjar”.

Salvador ens va contar una anècdota: “Per tal de disputar la clàssica Vila-real – Morella, amb les primeres figures del pilot nacional, entre elles, Bahamontes, me’n tenia que anar el dia d’abans, i en bicicleta, per suposat; disputar la cursa i tornar-me’n cap a casa, també en bicicleta”.

salvador-amb-la-seua-dona-r

La casualitat volgué que altres dos germans, José (1933) i Ernesto (1940); també s’aficionaren al ciclisme i els ajudava en tot el que podia i més. Després ja casat, va emigrar, com molta gent de Barxeta en la dècada del seixanta cap a Alemanya, i allí tan sols pensava i desitjava que el seu fill es fera gran per tal de seguir els passos de son pare en el ciclisme.

El fill, Salvador Mahiques Arenas (1958) actualment resideix a L’Ènova; també va ser ciclista malgrat que no va arribar a córrer en professionals. Va ser campió provincial de Muntanya de València en la categoria d’Aficionats i fou seleccionat per als campionats d’Espanya de Juvenils en representació de la Federació Valenciana.

Els dos fills d’aquest, Salvador i Francisco també han seguit els passos del seu pare i del seu avi. No podran estar en l’homenatge del seu avi, doncs han acabat de disputar la Volta a Granada i ara se’n van en els seus respectius equips a Biscaia, a participar en una altra competició.

Els Mahiques, tota una saga de ciclistes a Barxeta: L’homenatjat, Salvador; els dos germans, Jose i Ernesto; el fill Salvador i els dos néts, Salvador i Francisco. El Bloc de Barxeta l’ha escollit per tal de fer-li entrega d’un guardó en la II Edició dels Premis a l’Esport de Barxeta. En la I Edició va ser guardonat el jove pilotari Alfonso Moltó Puertas, campió autonòmic en la categoria de cadet en la modalitat de raspall.