Un total de 12 associacions i 2 federacions de discapacitats valencians participaven el passat dissabte 1 d’octubre a Ontinyent a la XIV Trobada d’Associacions de persones amb diversitat funcional de la Comunitat Valenciana. L’acte va servir per reunir a més de 130 persones procedents de localitats com Albatera, Castalla, Alcoi, Burriana, Vinaròs, Sueca o Tavernes Blanques, entre d’altres, que van participar dels diversos actes d’esta trobada que va organitzar l’Associació de Minusvàlids d’Ontinyent i La Vall d’Albaida (AMO) amb el suport de l’Ajuntament d’Ontinyent.
El programa d’activitats es desenvolupava al llarg del matí i migdia del dissabte, comprenia una recepció dels visitants per part de les autoritats municipals, una visita turística i un dinar de germanor, comptant-se amb la participació d’un grup de voluntaris que donaven suport a alguns dels participants a l’encontre, i l’assistència dels regidors de l’Ajuntament d’Ontinyent Manuel Ruiz, Rebeca Torró, Manuel Cuesta i Virtudes González.
Durant el recorregut turístic els regidors van acompanyar als participants a estes persones amb mobilitat reduïda, participant a més del mateix en cadira de rodes el regidor de Participació Ciutadana i Política Social, Manuel Ruiz, i el regidor d’Obres, Manuel Cuesta, per comprovar de primera mà l’adaptació dels carrers i edificis turístics. Es tracta d’una activitat que tradicionalment es realitza en estes trobades per fomentar la sensibilització de la ciutadania, després de la qual Manuel Ruiz manifestava que “és del tot necessari que la ciutadania prenga consciència que hi ha una part molt important de la població que te el mateix dret a gaudir de la ciutat que tots aquells que en aquest moment no tenim alguna discapacitat”.
En aquesta trobada s’aprofita també per a que les associacions participants intercanvien experiències i parlen al voltant de les actuacions que es fan als municipis, destacant el regidor de política social en aquest sentit que “Ontinyent és una de les poblacions capdavanteres en adaptació d’edificis públics, tot i que encara ens queda molt de camí per fer. Estes trobades ens motiven per a seguir el camí marcat, que és aconseguir una ciutat accesible per a tots i totes, per això la valoració és altament positiva”.
Des de l’Associació AMO, la seua presidenta, Reme Tomàs, tenia paraules d’agraïment “per a l’Ajuntament, Protecció Civil, els scouts i tots aquells que ens han ajudat per a que, malgrat el mal oratge que hem tingut, aconseguir que la trobada haja estat un èxit”.