Arranca la V Mostra Arrelats Folk Xàtiva

L’esdeveniment comença hui divendres

Hui arranca la V Mostra Arrelats Folk Xàtiva, organitzada per l‘Escola de Danses i que compta amb el suport de l’ajuntament de la ciutat, des de l’alcaldia i de les regidories de Cultura i de Gran Teatre.

La Mostra estarà present a la capital de La Costera des de hui fins al dia 3 d’octubre.

El primer dels actes d’aquesta edició serà aquesta vesprada 20.00 hores al claustre del Museu L’Almodí on s’inaugurarà oficialment la V Mostra Arrelats Follk Xàtiva, amb una xerrada col·loqui amb el Doctor en Comunicació Audiovisual i professor del Conservatori Superior de Música de València, Jordi Reig Bravo. Es tracta d’una personalitat en el món de la música tradicional, autor de nombrosos llibres al voltant d’aquest tema, coordinador de l’arxiu sonor de música tradicional valenciana de l’Institut Valencià de la Música i membre del conegut grup de música folk valencià Al tall.

A la finalització de la xerrada impartida per Jordi Reig, actuarà el grup de polifonia català Tornaveus, amb un concert de músiques de tradició oral, recollides arreu de les terres catalanes, valencianes i d’altres parts. Tornaveus posa sobre la taula una proposta artística que cerca fer sentir a través de les veus una manera d’entendre les músiques del mediterrani.

Per a finalitzar l’acte del divendres, l’Escola de Danses de Xàtiva oferirà als assistents un tast de dolços típics valencians, arredonint així aquesta vesprada temàtica.

Per a la presentació i conducció de l’acte de hui, l’Escola de Danses ha confiat en una persona de relleu social i cultural de la ciutat. Així, el paper de conductor i presentador de la vesprada temàtica estarà en mans del periodista i escriptor xativí Xavier Aliaga.

Els actes d’Arrelats Folk Xàtiva, continuaran la nit del 25 de setembre amb un magnífic concert en directe d’un dels músics més internacionals i premiats del panorama folk, el basc Kepa Junkera, que actuarà al Gran Teatre presentant conjuntament amb Sorginak el seu treball “Una pequeña historia de la Trikititza”. Les entrades per al concert de Kepa poden adquirir-se ja per via on line a la pàgina www.istanticket.es, així com a la Casa de la Joventut de Xàtiva, al preu de 12 euros en platea i 10 en llotges i amfiteatre.

Kepa Junkera és compositor, productor i músic i ha estat considerat un dels artistes de major renom internacional d’Euskadi, havent portat la seva música a ciutats com Hong Kong, Buenos Aires, Nova York, París i centenars de ciutats més arreu del món. Ara Xàtiva té l’oportunitat històrica d’escoltar els seus sons, la seva música tradicional adaptada a la modernitat.

Arrelats Folk Xàtiva eixirà també al carrer el pròxim dia 26 de setembre amb programació infantil dins de l’anomenat Menuts Arrelats, així com amb un concert del grup valencià Pelandruska i el dia 3 d’octubre amb una actuació de cant i ball tradicional amb el grup de danses de Daimiel (Ciutat Reial) i de la mateixa Escola de Danses de Xàtiva.