Amics del Poble Sahrauí participa a una concentració

“Per una MINURSO amb competències en la vigilància dels drets humans”

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva va participar a la concentració que es va realizar el passat dissabte 15 de març davant el Consolat del Marroc a València dins de la Campanya Internacional “Per una Minurso amb competències en la vigilància dels drets humans”.

Al voltant de 150 persones participaren en la convocatòria que va fer la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià, en la qual es va denunciar que la Missió de les Nacions Unides per al Referèndum del Sàhara Occidental (MINURSO), és l’única missió de manteniment de la pau que no ha inclòs en el seu mandat el seguiment i informació de les violacions dels drets humans i que la meitat del poble sahrauí viu des de fa dècades en camps de refugiats construïts al mig del desert.

L’altra meitat dels sahrauís segueixen al seu territori original però viuen sota l’ocupació marroquina. «Marroc, que ha violat la legalitat internacional ocupant il·legalment el Sàhara Occidental, continua perpetuant i violant de forma greu i persistent els drets humans de ciutadans sahrauís en presència de l’ONU, responsable del procés de descolonització de l’última colònia africana», destaquen des d’Amics del Poble Sahrauí. Es per aquestos motius que el dia 15 de cada mes s’estan celebrant les concentracions a tot l’estat espanyol i altres ciutats europees i al Sàhara Occidental. La següent concentració és el dimarts 15 d’abril, a les 19 hores davant l’oficina consular francesa a València.