Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva va estar a la manifestació de Madrid

Es va denunciar la continua violació dels Drets Humans al Sàhara Occidental

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva va participar en la manifestació de Madrid d’aquest dissabte en la qual es va denunciar la continua violació dels Drets Humans al Sàhara Occidental. Es va reclamar que es finalitze el procés de descolonització i es realitze el referèndum d’autodeterminació que ha de portar al poble sahrauí cap a la independència. Un autobús ple de gom a gom arreplegà a la gent a Xàtiva, Canals i Ontinyent per tal de trobar-se amb els altres autobusos que havia organitzat la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià (FASPS).

Milers de banderes amb el lema “Sàhara Lliure” van onejar en els carrers de Madrid. I centenars de milers de persones desplaçades de tot l’estat espanyol es van manifestar a Madrid per a denunciar l’actitud del Govern del Marroc i per exigir al Govern espanyol que condene la violació dels Drets Humans al Sàhara Occidental per part de Marroc i que done suport clar a les resolucions de l’ONU per a la celebració del referèndum d’autodeterminació. Des d’Atocha fins a les portes del Ministeri d’Exteriors, els crits que més es van escoltar són “¡Sáhara libertad, Polisario vencerá!” o “Marruecos culpable Espanya responsable”, amb banderes sahrauís i pancartes provinents de tots els col·lectius de suport al poble sahrauí de l’estat espanyol.

La manifestació va estar convocada per la Coordinadora Estatal de Asociaciones Solidarias con el Sáhara (CEAS-Sáhara) i per la Plataforma por la Libertat del Pueblo Saharaui.