Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva envia 3.600 kilos d’ajuda humanitària

Les donacions s’han recollit a La Granja de la Costera, Genovés, Rotglà i Corberà i Xàtiva.

  • 3.058 kilos d’aliments bàsics
  • 600 kilos de material escolar, esportiu, roba, medicaments i joguets
  • 1.862’15 euros per a l’enviament i la compra d’altres productes

Finalment han estat uns 3.600 kg d’ajuda humanitària allò que s’ha enviat des d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva cap als campaments de refugiats sahrauís de Tinduf. D’aquestos, un total de 3.058 kg han estat d’aliments (1.524 kg d’arròs, 696 kg de sucre, 766 l. d’oli i 72 kg d’altres producte com llegums i pastes) que ajudaran a la població sahrauí a cobrir, en part, algunes de les seues necessitats alimentàries. També s’han aconseguit un total de 1.862’15 € a través de les aportacions econòmiques que ha fet la gent que serviran per a costejar en part les despeses de l’enviament i per a la compra d’altres productes destinats per a la població sahrauí.

En la Caravana d’Ajuda Humanitària per al Poble Sahrauí 2010, Amics del Poble Saharauí de Xàtiva ha enviat, a més dels aliments recollits i els diners recaptats, al voltant d’uns 600 kg. de material d’ajuda humanitària. Aquestos materials s’han distribuït de la següent manera: 4 caixes de material escolar (en part ho aportaren el Grup Scout Cohinoor), 1 caixa de medicaments, 4 caixes de roba, 15 caixes de roba esportiva i 12 caixes de joguets.

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva s’ha encarregat d’organitzar la Caravana a les ciutats de Xàtiva, la Granja de la Costera, Genovés i Rotglà i Corberà entre l’1 de desembre de 2009 i el 20 de gener de 2010.

El dissabte 6 de febrer, la gent d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva va acabar d’organitzar els aliments i la resta d’ajuda en caixes per tal de carregar-los i transportar-los als magatzems d’Ontinyent, on la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià va disposar uns dels camions que ho duran als Campaments de Refugiats Sahrauís de Tinduf i que van eixir el diumenge 7 de febrer cap a Alacant, per embarcar fins a Alger i des d’allí als Campaments. Enguany s’enviaran més de 85.000 kg d’aliments, juntament amb material sanitari, roba, calçat i material escolar que han recollit els diversos col·lectius de solidaritat amb el Sàhara del País Valencià.

Des de la Comissió de Caravana d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva, s’ha destacat “la importància que té la Caravana per als refugiats sahrauís, ja que subsisteixen bàsicament gràcies a l’ajuda internacional”. També manifestaren “que s’han quedat agradablement sorpresos per la bona acollida que enguany ha tingut la Caravana a Xàtiva i la Costera”.

Per aquest motiu, des d’Amics del Poble Saharauí de Xàtiva volem agrair a tota la gent que ha contribuït i ha aportat aliments i que ha fet possible de nou portar il·lusió i aliments cap al poble sahrauí. Moltes gràcies a tots.

  • Als ciutadans i ciutadanes de la Granja de la Costera, el Genovés, Rotglà i Corberà, Xàtiva i de la Costera que han acudit als punts de recollida
  • Als Col·legis, a les Escoles d’Adults, als IES i les AMPES que han participat a la Campanya
  • A les empreses, entitats i col·lectius que ens han ajudat.
  • I volem destacar a dos empreses: CARTONAJES HINOJOSA que ens va facilitar totes les caixes per poder embalar l’ajuda humanitària i a DISMADER que ens va facilitar el camió per poder transportar els 3.600 kg d’ajuda fins els magatzems d’Ontinyent.