Amics del Poble Sahrauí condemna l’atac de l’exèrcit marroquí a joves espanyols

L’associació de Xàtiva manifesta «absoluta indignació» davant aquests fets

Des d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva manifesten «absoluta indignació i profunda tristesa» davant els fets que van ocórrer durant la visita als campaments de refugiats sahrauís de Tinduf de joves representants de diferents organitzacions polítiques de l’estat espanyol, entre les quals es trobava la xativina Reis Gallego (BLOC Jove).

Aquestos joves estaven participant en les activitats de la Plataforma Crits contra el mur marroquí que està formada per joves sahrauís que es trobaven acampats a pocs metres del denominat Mur de la Vergonya, que separa els territoris ocupats pel Marroc en el Sàhara Occidental dels territoris alliberats. Esta acció no sols pretenia ser un espai de debat sobre el conflicte polític que oprimeix al poble sahrauí, sinó també busca noves formes de denúncia per a avançar en la solució del conflicte polític, econòmic i legal. L’acció va consistir en una marxa cap al mur detenint-se a pocs metres del mateix, fet que va provocar que l’Exèrcit Marroquí responguera efectuant diversos tirs, una reacció totalment desmesurada en comparació amb el caràcter pacífic de la protesta.

Des d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva expressen l’enèrgica condemna «davant l’actitud del règim marroquí que una vegada més mostra al món sencer que només coneix el llenguatge de la violència, l’odi i la violació dels drets humans».

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva vol manifestar la seua satisfacció pel fet que el plenari de l’Ajuntament de Xàtiva haja aprovat la moció presentada pel grup municipal BLOC-Compromís, condemnant l’atac de l’Exèrcit Marroquí a aquestos joves i que es recolze les accions empreses per la CEAS-Sàhara (Coordinadora Estatal d’Associacions Solidàries amb el Sàhara). «Una vegada més, l’Ajuntament de Xàtiva ha mostrat el seu compromís amb el suport de la causa sahrauí», afirmen.