Alzira: VI Jornades sobre la promoció i el plaer de la lectura

portada168

Casa de la Cultura d’Alzira.

Dimarts 28 d’abril 2009

18.00 h Inauguració de les jornades.

18.10 h Presentació del projecte «Creuallibres».

18.30 h «Leer y escribir para transformar el mundo», conferència a càrrec d’Agustín Fernández Paz. Presenta: Josep A. Fluixà, director de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura.

Agustín Fernández Paz ha guanyat el Premio Nacional de Literatura Juvenil 2008. Amb més de trenta obres publicades, és l’escriptor amb més èxit de la literatura infantil i juvenil a Galícia i un dels més importants de l’Estat espanyol. A més, aquest catedràtic de filosofia és membre fundador dels col·lectius de renovació pedagògica Avantar i Nova Escola Galega. Per la seua obra ha rebut guardons tan prestigiosos com el Premio Merlín per As flores radiactivas, el Premio Lazarillo per Contos por palabras, el Premi Protagonista Jove per Aire negre o el Premi CCEI per O centro do labirinto.

Dimecres 29 d’abril 2009

18.00 h «Un fum de lletres», comunicació de l’experiència guardonada amb el Premi d’Experiències de Foment de la Lectura Ciutat d’Alzira 2008, a càrrec de M. Vicenta Córcoles, coordinadora del projecte en representació del claustre del CEIP L’Olivera de l’Eliana.

19.00 h Tertúlia amb els escriptors Francesc Gisbert i Lourdes Boïgues, amb la participació de Josep Millo i Enric Salom. Tot seguit es procedirà a la presentació de les obres guardonades amb el Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil i Vicent Silvestre de Narrativa Infantil: La llegenda del corsari, de Francesc Gisbert, i La mascota que no existia, de Lourdes Boïgues.

Francesc Gisbert és autor de més d’una desena de títols. En narrativa juvenil ha publicat novel·les històriques, obres d’intriga i suspens i novel·la de viatges i aventures. A més, el 2003 va guanyar el Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre amb Misteris, S.L.

Lourdes Boïgues ha publicat obres per a infants i joves amb les quals ha guanyat premis com el Carmesina o l’Enric Valor de literatura juvenil.

Dijous 30 d’abril 2009

18.00 h «Literatura de calidad en colecciones para niños y jóvenes: algunos criterios de selección», conferència a càrrec de Luis Arizaleta. Presenta: Assumpció Perepérez, directora de la Biblioteca Municipal d’Alzira.

Luis Arizaleta va nàixer a Pamplona l’any 1960. És soci i director de la microempresa FIRA (Fomento de iniciativas recreativas y artísticas) que dissenya i organitza programes educatius municipals d’animació de la lectura desenvolupats a escoles i instituts. Autor del llibre La lectura, ¿afición o hábito? i de nombrosos articles de foment de la lectura, dirigeix clubs de lectors i recomana lectures en mitjans especialitzats.

19.30 h Presentació de l’obra guanyadora del Premi de novel·la Ciutat d’Alzira 2008, El col·leccionista de fades amb la participació de l’alcaldessa de l’Ajuntament d’Alzira, Elena Bastidas, el director de publicacions d’Edicions Bromera, Joan Carles Girbés, i l’autor, Josep Ballester.

Josep Ballester (Alzira, 1961) és professor a la Universitat de València i ha conreat diversos gèneres literaris, com l’assaig, la poesia o la literatura infantil i juvenil. Per la seua tasca com a escriptor, ha rebut premis com l’Ausiàs March, el Vicent Andrés Estellés dels Premis Octubre, el Ciutat de València o el de la Crítica dels Escriptors Valencians. La seua obra poètica ha sigut traduïda a diverses llengües. Aquesta és la primera novel·la que publica.

interior50

Organitza:

AJUNTAMENT D’ALZIRA

BIBLIOTECA PÚBLICA MUNICIPAL D’ALZIRA

FUNDACIÓ BROMERA PER AL FOMENT DE LA LECTURA

CEFIRE D’ALZIRA