Alberic celebra aquest diumenge la trobada d’escoles en valencià

Entre 20.000 i 30.000  persones participaran a les activitats

Tot apunta que la 28 Trobada d’Alberic será un èxit gràcies al treball que han dut a terme l’Ajuntament de la localitat i la Comissió organitzadora de la Trobada. La Trobada de la Ribera estarà repleta d’activitats esportives, manuals, gastronòmiques portades a terme per multitud de plataformes, escoles de la Ribera, entitas socials i cíviques. Durant tot el dia es desenvoluparàn al llarg del circuit creat per acollir este gran esdeveniment.

Les Trobades d’Escoles en Valencià 2013 estan dedicades al gran poeta valencià Vicent Andrés Estellés ja que enguany és l’Any Estellés, en commemoració als 20 anys de la seua mort, el 1993.

El lema de les Trobades 2013 és La veu del teu poble, per donar a entendre a tots que este acte va més enllà d’una reunió d’escoles en valencià i es conveteix en una plataforma per escoltar la gent del poble i reivindicar l’autoestima lingüística.

Per a Alberic representa un repte i una il-lusió que, des del nostre poble, puguem lluitar per la reivindicació de les nostres arrels i la nostra cultura”, segons afirma l’alcalde d’Alberic, Antonio Carratalà. Per la seua part, Joan Cortés, president de la Coordinadora de Centres de la Ribera, assegura que “per sort, la comarca de la Ribera respon amb entusiasme davant la convocatòria de la Trobada. La Trobada s’ha constituït en una cita ineludible per a les nostres comunitats educatives. Per tant, la 28 Trobada d’Alberic serà magnífica”.