Albaida celebra les festes en honor a la Verge del Remei

Dissabte es celebra el Gran Fons «Mónica Pont»

Albaida celebra aquest cap de setmana les festes d’Albaida en honor a la Verge del Remei amb múltiples actes. Concerts al conservatori, una festa de rock i reggae, passant per un concurs de pasdobles, una Fira Medieval, la tradicional Fons “Mónica Pont”, l’assaig dels Moros i Cristians i la declaració del Toc de Campanes d’Albaida com Bé d’Interès Cultural Immaterial.

Una varietat d’actes culturals, festius i esportius que segons paraules de l’alcalde Josep Antoni Albert pretenen «diversificar l’oferta festiva per als nostres veïns, ressaltant la participació de col · lectius locals i arribant a tots els públics i edats». El primer edil destaca l’acte de declaració del toc de campanes «com un orgull per als albaidins, la declaració del Toc de Campanes d’Albaida com Bé d’Interès Cultural Immaterial, que culmina després d’anys de treballs a la conservació i reconeixement d’una tradició única per a tots valencians».

Programació dels actes:

Divendres 27 de setembre:

INAUGURACIO DEL CURS ESCOLAR DEL CONSERVATORI amb un Concert de corda i piano, al auditori del conservatori d´Albaida a les 19.30h. Tres joves estudiants donaran inici al curs del conservatori municipal; Juan José Silvestre al violí, Violeta Albert amb el violoncel i Maria Reig al piano.

FESTENDUR, 23.30h a la Glorieta. A través d´una iniciativa de la Regidora de Cultura, s´han unit els grups de música local per oferir un concert gratuït a les 23.30h en la Glorieta, en el que podrem disfrutar de rock, rock eska i baketà reggae fusion.

Dissabte 28 de setembre:

L´ARANYA PRESENTA LA INTERPRETACIÓ I LLIURAMENT DE PREMIS DEL I CONCURS DE PASDOBLES FERNANDO TORMO IBÁÑEZ

GRAN FONS “MONICA PONT”. El Club Atletisme Ciutat d’Albaida és qui organitza aquesta prova en honor a la millor atleta albaidina i que ja compta amb tretze edicions. .

És un dels events esportius més importants d’Albaida i en el que més nombre d´esportistes participa. La prova, d’uns aproximadament 11 km., consta primer d’un recorregut urbà pels carrers d’Albaida i després cap a Benissoda i els voltants, tornant altra vegada al punt de partida d’Albaida. L´eixida será a l´Avinguda de la Fira a les 17.30h.

INAUGURACÓ FIRA MEDIEVAL, ubicada a la Plaça Major des del dissabte a les 20h fins el diumenge. Amb diverses activitats; ludoteca, artesanía, inflables, ponis i menjars tradicionals.

Presentació de la DECLARACIÓ DE BÉ D’INTERÉS CULTURAL IMMATERIAL DEL TOC MANUAL DE CAMPANES D´ALBAIDA.

Per finalitzar podrem participar a l´Assaig Moros i Cristians, que a partir de les 12 de la nit recorrerà els carrers de costum per acabar ballant amb la discomòbil ubicada a la Glorieta.