Agullent neteja i reviu la Font Jordana amb ajuda de la Diputació

El projecte té un pressupost de 57.125 euros
Les obres de recuperació mediambiental i paisatgística del barranc de la Font Jordana d’Agullent avancen a bon ritme, tal com comprovar in situ la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, i el diputat de Medi ambient, Josep Bort, en la seua recent visita al municipi de la Vall d’Albaida, en la qual van estar acompanyats per l’alcalde, Jesús Pla, i diversos tècnics municipals.

L’actuació iniciada fa unes setmanes a Agullent se centra en els 400 metres de barranc que corren paral·lels a l’emblemàtic parc de la Font Jordana fins a l’encreuament del camí del cementeri i pretén recuperar aquest espai d’alt valor natural, però agredit pels processos erosius, la invasió de vegetació a un barranc i la presència de residus.

El projecte té un pressupost de 57.125 euros que seran assumits en un 15% per l’ajuntament i en un 85% per la Diputació de València, entitats que a l’inici de l’any van signar un conveni per a fer realitat aquest projecte dins del seu programa de recuperació d’espais degradats.

La intervenció contempla la neteja de residus sòlids, la contenció del talús generat per la construcció del parc, l’eliminació d’espècies vegetals al·lòctones i l’actuació en els arbres i arbustos de ribera existents per a potenciar el seu creixement. A més es plantaran espècies autòctones adequades en l’espai i s’obrirà una senda pel llit del barranc per a poder passejar a peu. El projecte compta amb la corresponent autorització de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

Una altra de les singularitats del projecte és que l’actuació projectada també contempla la restauració i consolidació de l’estructura del pont de pedra que existeix al costat de l’actual.