Acció internacional en suport als presos polítics sahrauís

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva es suma a l’acte
Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva reprén el 2013 amb les activitats de lluita
a favor del poble sahraui. El col.lectiu participarà a l’acte «Acció Internacional en suport als presos polítics sahrauís» que se celebrarà a València aquest dissabte, a les 18 hores, a la Plaça de la Verge. Aquest acte ha estat convocat a València per la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià (FASPS).

S’ha de recordar que un grup de 23 sahrauís estan presos a la presó de Salé Rabat (Marroc), només per haver participat en el campament de Gdeim Izik a finals de l’any 2010, i en espera de ser jutjats per un tribunal militar marroquí l’1 febrer 2013.

El campament de Gdeim Izik, a 15 km de la ciutat ocupada de l’Aaiun (capital del Sàhara Occidental), va ser la manifestació pacífica més important de la història de la causa sahrauí, més de 20.000 persones van deixar les seues llars i van muntar un campament a mig del desert. Van enviar un missatge al món que ja no suportaven viure més sota l’ocupació marroquina en les seues pròpies terres del Sàhara Occidental.

Aquest campament va ser desmantellat violentament el 8 de novembre 2010 per la policia i militars marroquins, des d’aquestes dates romanen privats de la seua llibertat, sense cap dret fonamental i vivint en condicions de tortura.