A partir del dilluns 6 de juliol arribaran el xiquets i xiquetes sahrauís a La Costera

Amics del Poble Saharauí de Xàtiva acollirà enguany a 13 sahrauís, dels quals 8 estaran a Xàtiva, 1 a la Granja de la Costera i 4 al Genovés

El projecte de Vacances en Pau està organitzat per la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià, en el qual participa Amics del Poble Saharauí de Xàtiva, i és un símbol de solidaritat amb els nens i nenes sahrauís i un clam per la pau, contra la injustícia i la guerra.

Aquest projecte, on famílies de Xàtiva i la Costera acolliran a nens i nenes sahrauís durant els mesos d’estiu, pretén donar a aquests infants la possibilitat de veure moltes coses que fins ara només coneixen en els llibres escolars (rius, muntanyes, el mar, …etc) i la de conviure amb altres nens i nenes per arribar a tenir una altra imatge del món, diferent a la que els hi mostra la realitat quotidiana dels campaments de refugiats on el Poble Sahrauí viu exiliat des de l’any 1975.

Aquest conflicte del Sàhara Occidental que data de 1975 és fruit d’una descolonització no acabada per l’actitud d’obstrucció del Govern de Marroc, amb la permissivitat de la Comunitat Internacional (ONU i Unió Europea), el suport explícit del Govern de França i la deixadesa dels diferents Governs d’Espanya en la seua responsabilitat política com antiga potència colonial.

El poble sahrauí té reconegut el dret d’autodeterminació a través de múltiples resolucions internacionals, no obstant el govern de Marroc impedeix la seua aplicació una vegada més, vulnerant la legalitat internacional i propiciant una situació en la regió d’inestabilitat i inseguretat.

Com a fruit d’aquesta situació, més de 200.000 sahrauís viuen des de fa 33 anys refugiats en el desert algerí de Tindouf, i una altra part de la població continua vivint en el Sàhara Occidental on diàriament Marroc vulnera els seus drets fonamentals i són sotmesos a tortures i maltractaments.

La situació política al Sàhara Occidental amb la constant violació dels Drets Humans, l’explotació il·legal dels recursos econòmics sumat a la posició espanyola respecte del contenciós demana la implicació de la societat civil per tal d’exigir al nostre Govern i als Organismes Internacionals la via del REFERÈNDUM d’autodeterminació com a única solució al conflicte.

Cal que quede ben clar que la societat xativina i de la Costera vol per als infants sahrauís refugiats que han compartit i comparteixen el temps d’estiu amb nosaltres, un futur amb pau i llibertat a la terra que els pertany.

Objectius del Programa de Vacances en Pau

1.- Facilitar que els infants sahrauís tinguen la possibilitat de passar les vacances en un entorn diferent en el que viuen la resta de l’any en els campaments de refugiats de Tindouf i oferir-los un període de descans i desenvolupament personal.

2.- Facilitar l’accés a una atenció sanitària general a tots els participants del projecte i especialitzada per als que ho necessitin. Garantir-los una alimentació suficient i equilibrada al llarg d’aquests dos mesos.

3.- Donar a conèixer la realitat del poble sahrauí mitjançant l’arribada dels nens i nenes participants al projecte de Vacances en Pau i la seua relació amb les famílies acollidores.

4.- Fomentar i impulsar l’apropament entre el poble sahrauí i el nostre país.

5.- Donar suport polític al procés d’autodeterminació del poble sahrauí i reivindicar el dret d’aquests xiquets i les seues famílies a viure en el Sàhara Occidental.

Per a més informació podeu telefonar al número de l’associació, el 664 380 003,
o bé enviar un e-mail a la següent adreça HYPERLINK «mailto:amicsaharaxativa@hotmail.com» amicsaharaxativa@hotmail.com.