500 silvestristes participaran a Ontinyent al XXII Campionat Nacional de Pardals Cantors

La prova tindrà lloc diumenge al Poliesportiu

500 silvestristes de tota Espanya participaran aquest cap de setmana a Ontinyent al XXII Campionat Nacional de Pardals Cantors, un esdeveniment organitzat per l’Associació Ornitològica Silvestrista d’Ontinyent i la Delegació Provincial de València de la FOCSE (Federació Ornitològica Cultural Silvestrista Espanyola), amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent. Es tracta d’una prova que tindrà lloc aquest diumenge al Poliesportiu d’Ontinyent, al marc d’un programa d’activitats previstes que inclou dissabte visites guiades i un sopar a la ciutat. Un esdeveniment del que l’alcalde Jorge Rodríguez destacava que “uneix cultura, esport i preservació del medi ambient, i que a més serveix per donar a conèixer i dur a Ontinyent a centenars de persones de tota Espanya, que podran gaudir estos dies de tot allò que la nostra ciutat els pot oferir”, destacava.

En concret, demà dissabte, a partir de les 18:30 hores, el mig miler de participants procedents de ciutats com Logronyo, Saragossa o Múrcia, entre d’altres, acudiran a una visita guiada pel Centre Històric, l’Ajuntament, l’Església de Santa Maria, el Museu Textil, el Museu Fester o el Palau de la Vila, on a les 19:30 es presentarà el campionat amb un posterior vi d’honor, que donarà pas a un sopar de germanor en un conegut restaurant de la localitat. Diumenge, i després del reparttiment dels sobres als participants, començarà el Campionat d’Espanya a les 9:00. A les 10:30 hi haurà un esmorzar popular, i a les 11:00 tindrà lloc una nova visita al casc urbà d’Ontinyent, per a procedir finalment al lliurament de premis i l’acte de cloenda a les 14:00 hores.

El President de l’Associació Ornitològica Silvestrista d’Ontinyent, Antonio Soler, destacava que “van a ser dos dies molt assenyalats, i que suposen una important fita per als silvestristes que des de maig de 1993, quan es va fundar l’associació, han estat treballant perquè esta afició vaja cada volta a més”. El regidor d’Esports, Pepe Pla, destacava per la seua banda que l’esdeveniment “és una oportunitat única de veure competir als millors exemplars de l’Estat en altre esdeveniment que reunirà centenars de visitants al nostre poliesportiu”, i tenia paraules d’agraïment per al club amfitrió “al qual volem donar la nostra més sincera enhorabona pel seu treball i dedicació al llarg d’estos anys per inculcar l’estima als pardals i la seua divulgació ornitològica i ecològica a diferents generacions”. El President de la FOCSE, Miquel Soler, agraïa al seu torn a l’alcalde i al regidor el recolzament i col·laboració de cara a l’organització de l’esdeveniment.